in ,

Kamufotóval hergelik a DK-sok a magyarok ellen a magyarokat

Nincsenek erdélyi rokonai és nem is találkozott még erdélyiekkel

Nincsenek erdélyi rokonai és nem is találkozott még erdélyiekkel – szögezte le Nagy Ferenc, a DK pécsi képviselőjelöltje lapunknak, miután azzal szembesítettük, hogy egy hamis fotóval kampányolnak a DK-sok a hátáron túli magyarok ellen a Facebookon. 

Az ominózus Facebook-oldal a Gyurcsány Ferenc-féle retorikát követi, hiszen Gyurcsány a trianoni békeszerződés miatt az anyaország határain túl született magyaroknak sem adott volna soha állampolgárságot és a 2004-es népszavazás idején 23 millió románnal riogatott – azaz lerománozta az erdélyi magyarokat is.

A mostani trükkös Facebook-oldalt a Gyurcsány által gründolt Demokratikus Koalíció – vagy annak háttércsapata – hozhatta létre, mivel a baloldali pártok közül egyedül ez a szervezet kampányol a magyarok ellen.

A DK-s oldal szerkesztői pedig ennek érdekében egy norvég nő képmását lopták le a netről, majd nagyon „egyszerű” photoshoppal ráírták a DK kampányszövegét, amit még azzal fejeltek meg, hogy a fotót egy erdélyi hölgy küldte be hozzájuk.

Az eredeti egy norvég tanárnőt ábrázol:

A hamisítványon jól látszik, hogy egy gyenge photoshoppal írták rá a kampányszöveget. 

Lapunk az esettel kapcsolatban megkereste a DK helyi képviselőjelöltjét, Nagy Ferencet, aki standjával a vásárcsarnok legforgalmasabb buszmegállójában maga is gyűjtött aláírásokat a magyarok ellen.

A politikus a „norvégszékely” fotó kapcsán előbb arról beszélt, hogy lehet, hogy a norvég hölgynek is szimpatikus a DK kezdeményezése, hiszen a Fidesz nekiment a civileknek, miközben a norvégok sok pénzt adtak hazánknak, majd pedig arról, hogy a technika vívmányai sok mindent lehetővé tesznek.

Arra a kérdésünkre, hogy esetlegesen beszélt-e, találkozott-e valaha erdélyi magyarokkal, vannak-e határon túli rokonai, nemmel felelt, igaz, a nagyszüleit ő már nem ismerte, de „biztos benne”, hogy nincsenek.

Egyébként szerinte Erdélyben nagyobb volt a nyugdíjemelés is, mint nálunk – mondta. Bár pártjának elnöke még a kettős állampolgárságot sem adta volna meg a határon túli magyaroknak, Nagy Ferenc csak a szavazati jogukat venné el.

Az ügy pikantériája, hogy a fotón szereplő norvég tanárnő éppen amiatt készítette a fényképet, mert szerette volna megmutatni a diákjainak, hogy a tudatos internethasználat mennyire fontos, és egy-egy netre feltöltött kép rengeteg emberhez eljuthat. A fotó 115 országot járt be, és úgy látszik, a DK-sok is megtalálták.
(Bóka Máté, pecsma.hu)

Vesszen Orbán hátizsákja!

A „Független” Diákparlament meg akarja bénítani az országot február elején