in ,

A „Független” Diákparlament meg akarja bénítani az országot február elején

Soros csicskák akcióba lendülnek újra!

Olyan akciókat ígérnek a legifjabb Soros-partizánok, hogy Magyarország beleremeg! Bizony ám!

 

Az egész országot megrengető akciókra készül a Soros-univerzum egyik új csillaga, a Független Diákparlament. A múlt pénteki, gyér érdeklődés melletti diáktüntetést levezénylő szervezet köreiből származó információink szerint február első hetében – azaz a jövő héten – olyasmire készülnek, ami vezető hír lehet még a tengerentúlon is – ígérik. Úgy tudjuk, az egész országot megbénító akcióra készülnek. Ezzel állnak majd bosszút, amiért a kormány nem foglalkozott az ő világmegváltó 12 pontos követeléseikkel, amikkel pedig egy csapásra beköszöntött volna az oktatásban a Kánaán. Hűha!

Jobb, ha mindenki bespájzol magának hideg élelmet, és kitakarítja az óvóhelyet, ugyanis a Független Diákparlament valami nagy dobásra készül a jövő héten. Erről a szervezethez közel álló, nevük elhallgatását kérő forrásaink számoltak be. Olyasmit terveznek, amitől megbénul s amibe beleremeg az ország, a nyugati, tengerentúli lapok pedig vezető hírként számolnak be róla. Hogy konkrétabban mivel áll elő a Gyetvai Viktor nevével fémjelzett ifjú partizán alakulat, egyelőre hétpecsétes titok. Értesüléseink kapcsán kerestük Gyetvai Viktort, de egyelőre nem reagált kérdéseinkre. Amint válaszol, cikkünket frissítjük!

CIPŐSDOBOZ MOST NEM LESZ

Persze, nem kizárt, hogy ezúttal tényleg valami nagy durranás sül ki az erőlködésükből, ám az eddigi performanszaik – például a tavalyi cipős dobozos, építgetős parti, vagy a múlt pénteki Kossuth téri tünti – leginkább nevetségesek voltak, semmint félelmetesek. Embert próbáló feladat nevetés nélkül végigolvasni azt a 12 pontos követeléscsomagot is, amellyel pénteken álltak elő, és amelynek végrehajtására január 31-ig adtak határidőt a kormánynak. Ám kimondani is szörnyű: a kormánynak esze ágában sincs foglalkozni ezzel a karonülő csipet-csapattal. Persze, az is vicc kategória, hogy egy semmilyen felhatalmazással, legitimitással nem rendelkező, magát „diákparlamentnek” nevező gittegylet határidőt szab a kormánynak, és fölszólítja, hogy üljön velük tárgyalóasztalhoz. Köhög a bolha…

Gyetvai Viktor (szemüvegben) munkálkodik; fotó: MTI

IFJÚ SOROSISTÁK

A PestiSrácok.hu korábban többször foglalkozott a Független Diákparlamenttel – nem mintha olyan jelentékenyek lennének, hanem mert patronálóik olyan nagy reményeket fűznek hozzájuk. A mozgalom a Soros Györgyhöz és a 2014-es kampányban Bajnai Gordonhoz köthető szervezetekből nőtt ki, s szoros kapcsolatot ápol a korábbi Pukli-féle „pedagógustüntetések” szervezőivel is. Mint azt megírtuk, a szervezet alapítója és operatív koordinátora, Gyetvai Viktor először a 2013. márciusi, alaptörvény-módosítás elleni tüntetésen megmutatta magát, Békés Gáspár korábbi kommunikációs koordinátorral pedig a 2016. márciusi, oktatásügyre felfűzött tüntetésen találkozhattunk először, egy rakat, az OSI alapítványhálózat fizetési listáján lévő, illetve balliberális politikai elkötelezettségű „civillel” egyetemben. Ő ezután ott volt tavaly tavasszal a CEU-tüntetésen, majd a néhány ezer embert megmozgató, CEU-civil összevont gigatüntetésen is. Mindezek ellenére kitartóan tagadja a szervezet, hogy kormányellenes lenne.

FÜGGETLEN. A KORMÁNYTÓL

A korábban Pukli István vezette Teleki Blanka Gimnáziumban megalakult Független Diákparlament maga is együttműködik a Hálózat a Tanszabadságért, illetve a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány nevű Soros-szervezetekkel, továbbá a Civil Közoktatási Platformhoz is csatlakozott. Csak az érthetetlen ebben, hogy a honlapjukról néhány lépésben visszakövethető, Soros-érdekeltségekhez fűződő kapcsolatrendszerüket miért tagadják ilyen makacsul. Mindebből ismét tisztán látszik, hogy a haladó oldalon a „független” jelző a „kormánytól független” jelentéssel bír, az ellenzéki és „nyílt társadalmi” elköteleződésre azonban nem vonatkozik.

Cipős dobozokból építettek volna falat az Emmi épülete elé; fotó: magyaridok.hu

KÍNOS AKCIÓK

A Gyetvai-féle alakulat követte el a tavalyi év legkínosabbra sikerült tüntizését, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé cipős dobozokból falat próbáltak építeni. Az eseményről készült PS-videóból is kiderül, hogy az egész annyira röhejesre sikerült, hogy az ember szinte már megsajnálta szegényeket. A várt 500-1000 ember helyett jó, ha 15 megjelent, ezért Gyetvaiék utóbb azzal magyarázkodtak, az igazából nem is tüntetés volt, hanem sajtótájékoztatóval egybekötött performansz. Ők is érezték, hogy tüntetésnek ciki volt… Nem véletlen, hogy az Emmi egyik tavalyi közleményében csak annyit reagált a szervezet erőlködéseire:

A Független Diákparlament Soros György bábszínháza.

Múlt pénteken a Parlamentnél tüntettek az oktatási viszonyok ellen. A főszervező a Független Diákparlament volt, amelynek képviselője stábunknak nyilatkozva bőszen tagadta, hogy a német szocdemek (Martin Schulz és csapata) pártalapítványának pénzéből szervezték volna az egészet. Azt viszont beismerte, hogy korábban, másra már kaptak pénzt tőlük. Arra szintén fény derült, hogy a korábban a Momentumot pénzelő, Bojár Gáboráltal alapított Graphisofttól is érkezett pénz Gyetvaiékhoz. Kicsi a világ. Gyetvai Viktorral is több cikkünkben foglalkoztunk már. A fiatalember szerepet vállalt a Hallgatói Hálózatban is, amelyről még a „régi” Magyar Nemzet derítette ki, hogy Soros Györgyhöz és Bajnai Gordonhoz vezetnek a szálak. Gyetvai Viktor részt vett egy a Parlament előtti forgalombénító demonstrációban, ahonnan a rendőrség előállította, amikor a civilek az alkotmány tervezett módosítása ellen tiltakoztak 2013 márciusában.

Életkép a múlt pénteki diáktüntetésről; Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

A „MAGYAR DIÁKSÁG” NEVÉBEN KÖVETELNEK

A múlt pénteki tüntetésen Gyetvaiék fölolvasták a „magyar diákság” 12 pontos követeléscsomagját, mintha őket erre a „magyar diákság” fölhatalmazta volna. Vicc. Ennek ellenére a követeléscunamit ezúton teljes terjedelmében közzétesszük, hátha valakinek kimaradt volna ez az élmény. Íme, ezek nem teljesítése miatt bénulhat, illetve remeghet meg az ország a jövő héten!

Mit kíván a magyar diákság?

 1. Neveljenek az iskolában elméleti és gyakorlati módon is kritikus gondolkodásra és felelős állampolgárságra!
 2. Rögzítsék a diákok kötelező óraszámának maximumát heti 30 órában a középiskolában, 25 órában az általános iskolában!
 3. Ne legyen kötelező a szakmai érettségi! Tegyék lehetővé az előrehozott érettségit minden tantárgyból! A törvényeknek megfelelően a továbbiakban minden érettségivel kapcsolatos változtatást felmenő rendszerben vezessenek be!
 4. Állítsák vissza a korlátozás nélküli szabad tankönyv-választást!
 5. Rendelkezzenek vétójoggal a diákönkormányzatok a diákokat érintő kérdésekben, választhassák meg szabadon a diákönkormányzatot segítő tanárt!
 6. Ne korlátozzák az oktatási intézmények a diákok és tanárok szólásszabadságát! Ne fenyegessék őket sem formálisan, sem informálisan!
 7. Semmilyen formában ne növeljék a tanév hosszát!
 8. Töröljék el a nulladik órákat, ne kezdődjön a tanítás reggel 8 óránál korábban!
 9. Ne lehessen az oktatásból kirekeszteni a 18 éven aluli diákokat!
 10. Támogassák a diákok tudományos sikereit és versenyeredményeit! Jutalmazzák ezeket többletponttal és magasabb ösztöndíjakkal!
 11. Hozzanak létre minden intézményben névtelen tanárértékelő rendszert, az eredményeket tegyék hozzáférhetővé.
 12. Állítsák vissza a felsőoktatási keretszámokat legalább a 2011-es szintre a továbbtanulási esélyegyenlőség érdekében!

Végül azt is követelik (12+1), hogy a kormány kezdjen két héten belül miniszteri szinten, érdemi, sajtónyilvános egyeztetést velük…

Vezető képünk a múlt pénteki, Kossuth téri diáktüntetésen készült; fotó: Horváth Péter
(pestisracok.hu, Pilhál Tamás)

Kamufotóval hergelik a DK-sok a magyarok ellen a magyarokat

BRÉKING! – Új plakáton hirdeti a Fidesz, hogy a Soros-szövetséges ellenzéki vezetők lebontanák a határzárat