in ,

Kamu Geri ezt is elcseszte: elszúrhatták a lámpaprogramot, hatalmas dugó a Blahánál

A Népszínház utcából akkor van zöld, amikor a körúton piros, így senki nem tud kijönni.

Hegyekben állnak a buszok a Népszínház utcában. A Népszínház utcából akkor van zöld, amikor a körúton piros, így senki nem tud kijönni. Egy olvasónk beszámolója szerint a fő probléma a Blaha Lujza téri csomóponttal lehet, ugyanis szerinte rossz a lámpaprogram. A Népszínház utcából akkor van zöld, amikor a körúton piros, így senki sem tud kijönni – foglalta össze.

„Pont annyira van zöld, hogy a József körúton átmenjen egy pár kocsi, de a környező utcákból nem tudnak a körútra kanyarodni mert ott áll a sor. A körút/Rákóczi út kereszteződésnél meg egy sávra van az északnak menő forgalom leszabályozva felújítás miatt. A Rákóczin a forgalom szerencsére mindkét irányban még mindig kétsávos. A Népszínház utcai villamosok se tudnak mit kezdeni a helyzettel, mert az autók közé vannak szorulva.”

 

 

Mindeközben Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója arra kéri a főpolgármestert, hogy vonja vissza a nagykörúti villamosok lassítását érintő intézkedést – számolt be a Világgazdaság.

A lap azt írja: Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebook-oldalán reagált a Budapest Közút által tervezett lámpaprogram módosításokra, melyet Karácsony Gergely a Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottság csütörtöki ülésén ismertetett. Karácsony a főpolgármesteri prezentáció keretében jelentette be, hogy a Blaha Lujza téren ideiglenesen a közúti közlekedést segítő 90 másodperces lámpaprogram lép életbe, mely 30 százalékos kapacitástöbbletet biztosít a közutak számára.

 

 

 

Vitézy szerint az intézkedés utasok százezreit érintené hátrányosan

A villamosbarát lámpaprogram felszámolása hibás döntés, épp a legzöldebb közlekedési módot, a villamosközlekedést választó utasokat, naponta százezreket hoz hátrányosabb helyzetbe, ezért mind közlekedéspolitikai, mind klímavédelmi szempontból aránytévesztés – nyilatkozta.

 

 

Az építkezés amiért csak 1-1 sáv megy északra és délre a József körúton, rendőrök érkeztek terelni a forgalmat.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Kamu Geri üzent az iskolakezdésre: készüljenek fel a budapestiek a torlódásokra – Videó

Philip szétkapta a disznószemű Vásárhelyi Máriát: „Megint kegyedre ereszkedett a gyűlölet mákonyos köde.”