in , ,

Kabul Rózsája vergődik: Szabó Tímea Strasbourghoz fordul büntetése miatt

„Kicsit lefaragunk a kiadásokból, de egyébként sem élünk nagy lábon” – fogalmazott a párbeszédes politikus.

Mint arról mi is beszámoltunk, Kövér László a nyár folyamán 9,6 millió forintra büntette Szabó Tímea szerint azért, „amiért kitűztem a Fidesz logóval összemontírozott kínai zászlót” a Fudan Egyetem Budapestre településével kapcsolatban. A Párbeszéd politikus szerint az egyetem „a kínai titkosügynökök búvóhelye lesz”. A döntés indoklása szerint a Párbeszéd frakcióvezetője figyelmen kívül hagyta a képviselői vélemények kifejezésének módjára, helyére és idejére vonatkozó házszabályi rendelkezéseket, cselekménye miatt az ülés rendes menete is megakadt, hátráltatta és zavarta az – éppen az ő felvetéseire választ adó – államtitkári felszólalást.

 

 

Strasbourg, szavazói adományok

A képviselő a Blikknek jelentette be: a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, és biztos abban, hogy megnyeri a pert.

Egyáltalán nem ijedtem meg. Ha azt hiszi Kövér László, hogy ezzel a büntetéssel eltántorít engem attól, hogy kiálljak az igazságért, a magyar emberekért, nagyon téved”

– fogalmazott Szabó Tímea.

Mint a lap is írja: a párbeszédes politikus havi bruttó 2,4 milliót keres, a bírság pedig technikailag büntetés, annak összegét az országgyűlés vonja Szabó fizetéséből öt hónapon keresztül, addig csak a 167 ezres minimálbért kapja. Szabó Tínea leszögezte: nem panaszkodik, sok család az ő csökkentett fizetésénél is jóval kevesebből kényszerül megélni. A Párbeszéd frakcióvezetője korábban Facebookon kérte követőit, hogy segítsenek neki a tízmilliós büntetése miatt.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Hivatalos: a magyarok többsége nem támogatja Gyurcsányék energiapolitikáját

Agyhalál: Kamu Genyó eladná a budapesti Városháza épületét – Hatalmas a felháborodás