in ,

Agyhalál: Kamu Genyó eladná a budapesti Városháza épületét – Hatalmas a felháborodás

A lap információi szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket

A lap információi szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében. Karácsony szerint a portált elérte a fake news szelleme.

 

 

Vevőt keres a városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése – tudta meg az Index. A lap információi szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében. Az Index a Városháza válaszaira vár az értesülései kapcsán.

Karácsony Gergelyék terve azért is meglepő, mert annak idején a leköszönő fideszes városvezetés pénzügyi főpolgármester-helyettesének, Bagdy Gábornak a nyilatkozata szerint mintegy 180 milliárd forintnyi forráshoz férhettek hozzá Budapest irányításának átvételekor.

Az épület műemléki védelem alatt áll

Az épületről tudni kell, hogy egy turisták által frekventált világörökségi védőövezetben fekszik, és műemléki védelem alatt is áll. Mindezek tetejében pedig egy kiemelten védett régészeti lelőhely, a régi városfal húzódik keresztül a telken, amely összességében negyvenezer négyzetméteres,

ezzel Budapest  egyik legértékesebb ingatlana.

Eladásával több tízmilliárdos tranzakció valósulna meg.

Korábban még közparkot akart Karácsony

Bár Karácsony korábban nem beszélt arról, hogy ilyen tervei lennének, sőt, megválasztása előtt közparkká akarta tenni a Városháza kertjének parkolóját. Az ötlet egyébként nem lenne idegen a hazai balliberális oldal elmúlt évtizedekben vitt politikájától: a 2002 és 2010 közötti balliberális kormányzás alatt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kimutatása szerint közel 190 céget privatizáltak a nemzeti vagyonból a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kormányok, amelyből csupán 756 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, miközben óriási maradt az államháztartás hiánya – rendre meghaladta a 3 százalékot, 2006-ban például 9,3 százalék volt.

Emlékezetes: a szocialista-szabaddemokrata vezetésű kormányok eladták többek között a Postabankot, amelyet az osztrák Erste Bank vett meg, de egymás után hirdette meg eladásra a még megmaradt magyar tulajdonú pénzintézeteket, így ekkor adták el a Konzumbankot és indították el az FHB Bank értékesítését is. Értékesítették emellett a Mol részvénypapírjait, megváltak az Antenna Hungáriától és a Budapest Airporttól, és magánosították a Malévot is.

A repülőtér visszaszerzése épp a napokban került napirendre, mint a Fidesz-kormány nemzetstratégiai jelentőségű célja.

Karácsony Gergely főpolgármester számos ötlettel előállt már a városháza hasznosítására, Budapest Város Önkormányzata legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt – értékel az Index.

Frissítés 9:14: Karácsony Gergely Facebook-posztban reagált az Index cikkére. Szerinte a portált elérte a fake news szelleme, ráadásul a portál megsértette a sajtóetikát, amikor a reakciót meg sem várva tették ki a cikket. „A Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról. Az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat” – cáfolta a cikk érdemi állításait Karácsony. A főpolgármester hozzátette: ma olvasott utoljára Indexet.

 

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Kabul Rózsája vergődik: Szabó Tímea Strasbourghoz fordul büntetése miatt

Hoppá: az index.hu szerint szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát