in , ,

Jurák Kata: parizer és érdeklődő sem volt Jakabék kampányfórumán, vérciki minden ellenzéki megmozdulás

Az elmúlt napokban vette kezdetét az előválasztási kampány

 

Az elmúlt napokban vette kezdetét az előválasztási kampány; a nagy országjárás eddigi mérlege szerint alig néhány tucatnyian voltak kíváncsiak összesen a DK, a Jobbik, a Momentum és a Mindenki Magyarországért Mozgalom politikusaira. Szentendrén vasárnap Fegyőrék égtek brutálisat, alig tizenhat ember volt kíváncsi rájuk, de Jakab Péter sem brillírozott szerda reggel, az exkluzív lehetőség ellenére – mármint találkozhatnak egy igazi prolival – nem elegyedtek szóba vele túlságosan, pedig piaci napra időzítette látogatását. A Gyurcsány-szövetség fenegyereke Pilisvörösváron újabb pofont kapott: itt hat-hét polgártársunkkal elegyedhetett szóba. Mindezek ellenére természetesen továbbra is kormányváltó hangulat van Magyarországon, csak nem látható és nem érzékelhető a diktatúra miatt.

Nyomokban tartalmazott ellenzéki érdeklődőt eddig a nagy elánnal indult ellenzéki kampány, ahol olyan rendkívüli népszerűséggel rendelkező sztárokkal lehetett találkozni és beszélgetni egy jót, mint Fekete-Győr András vagy éppen Jakab Péter. De ez úgy tűnik, nem nagyon akaródzik senkinek, vagy ha mégis, akkor az nem látható módon zajlott. Már a szombati, a Széll Kálmán téren tartott DK–MMM közös rendezvény is csúfos kudarcba fulladt, alig 30 önkéntessel vágtak neki a választásoknak. A két politikus leginkább a téren áthaladóktól kapott néhány vehemensebb vagy markánsabb megjegyzést, bár láthatóan nem érintette érzékenyen őket sikertelenségük. Az ellenzéki pártok szerint a választás a vidéken dől el, ezért Fegyőrék is országjárásba kezdtek: vasárnap Szentendrén egy étterembe invitálta támogatóikat, akik vagy láthatatlanul vettek részt azon, vagy tényleg csak két tucatnyian mentek el az eseményre. Úgy tudjuk, a Momentum nem is tájékoztatta a vendéglátóhely tulajdonosát arról, hogy milyen célból foglalnak helyet, így nem tudott arról, hogy politikai rendezvény megtartását tervezik ott. Tömegtől itt sem kellett tartani és Fekete-Győr Andrásék sem eresztették el magukat; néhány limonádé elfogyasztása után belátták, Szentendre sem az ő városuk. 

 

 

A szentendrei közösségi oldalakon, csoportokban több mém és beszámoló készült Jakab mai szerepléséről, a helyiek kifigurázzák az egykori szélsőséges pártból gyurcsányistává vált jobbikost és csapatát.

Bár vérciki, hogy ennyire nem sikerül támogatókat felmutatniuk, magabiztosan írták másnap, hogy biztosak a győzelemben, ami a Dunakanyarban fog eldőlni, ők a potenciálisan legjobb jelöltet indítják ennek érdekében, Buzinkay Györgyöt. (Tudják, ő az, aki már évekkel ezelőtt belengette, hogy újságírókat kell bebörtönözni.) A tojáshéjjal a fenekén feltűnősködő Buzinkay egyelőre csak erről a fenomenális sikert aratott kijelentéséről ismert, illetve a Pride propagandistájaként, így a Lenin-fiúk nem sok eséllyel indulnak a választókerületben.

Aztán megérkezett Jakab Péter is a Duna-parti kisváros piacára szerdán, ahol sem parizer, de még érdeklődő sem volt, ellenben tilos helyen parkolt, mert neki ugye bármit lehet.

 

 

 

Néhány labdát azért szétosztott a helyiek között – ne próbáljuk megfejteni, hogy ez a kidobósdira utal vagy csak tényleg ennyi kreativitással vannak megáldva, hogy labdát osztogassanak Jakab ábrázatával. Tudják, most éppen a munkásosztály élharcosaként tetszeleg, ezért felemelt ököllel érzékelteti, hogy vele labdába lehet rúgni. Vagy ilyesmi.

 

 

 

“Tömeg” várta Pilisvörösváron is:

 

 

A csekély érdeklődésen persze nem kell meglepődni, hiszen azok álltak egy politikai tömörülésbe, akiket csak a hatalom iránti vágy köt össze és akik eddig gyűlölték egymást.

 

 

 

Dobrev Klára mellett Pál Gábor jobbikos látható, aki egykor még azért küzdött, hogy Gyurcsányék távozzanak a közéletből

 

 

Az ellenzéki összefogás jelöltjei a kormányváltáson kívül valódi programmal nem rendelkeznek, az pedig már most körvonalazódni látszik: már az is csodának minősül, ha az előválasztásig nem bontják fel a szövetséget. Bár a céljuk ugyanaz: hatalmat szerezni, bármi áron.

 

 

 

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Már megint kezdik! Uniós biztos: az EU-tagállamoknak növelniük kellene betelepítési kvótájukat

Az afgán balhé célja: Biden megy, Kamala jön. Ennyi