in ,

Jurák Kata jelenti: mecsetekben radikalizálják az iszlamistákat, Karácsony mégis engedélyezi a működésüket Zuglóban

Iszlámhívő volt az a 21 éves férfi, akit Kecskeméten vettek őrizetbe a terrorelhárítás szakemberei kedden.

Iszlámhívő volt az a 21 éves férfi, akit Kecskeméten vettek őrizetbe a terrorelhárítás szakemberei kedden. Meg nem erősített, belső információink szerint a gyanúsított egy ismert ügyvéd fia, aki komoly merényletre készült a Balatonnál. Úgy tudjuk, hogy a zsaruk a tavaly Bécsben elkövetetett terrortámadással kapcsolatos esetleges összefüggéseket is vizsgálják. A novemberi vérengzés egyik elkövetője Kujtim Fejzulai volt; a 20 éves férfi az osztrák hatóságok szerint egy mecsetben radikalizálódott.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a most letartóztatott magyar férfi járt-e bármilyen iszlám közösségbe (úgy tudjuk, hogy a szobája tele volt muszlim jelképekkel), az viszont bizonyos, hogy a bécsi terrortámadást követően két mecsetet is bezártak az osztrák hatóságok. Budapesten egyébként Karácsony Gergely a helyi lakosok megkérdezése nélkül, a zuglóiak ellenkezését figyelmen kívül hagyva engedélyezte a Magyar Iszlám Közösségnek egy mecset létrehozását. Bár a Magyar Iszlám Közösség elnöke akkor azt állította, nem adnak helyet szélsőséges eszmék terjesztésének, később a zuglói mecsetben a Saríát, az iszlám törvénykezést pozitív köntösben népszerűsítő rendezvénysorozatba kezdtek. Nagy port kavart az is, amikor Kovács Miklós Ahmed, a Magyar Iszlám Közösség imámja Kalasnyikovval pózolt közösségi oldalán (azóta már törölte a fotót), Karácsony szerint azonban vallásszabadság van.

 

Mint arról ma részletesen beszámoltunk, egy iszlamista eszmék iránt vonzódó magyar férfit (egy ismertebb ügyvéd fiát) fogta el a TEK kedden Kecskeméten, aki terrorcselekményekre készült Magyarországon. Egy belső, hivatalosan meg nem megerősített forrásból származó információnk szerint a férfi azt tervezte, hogy a Balatonon autóval hajt a tömegbe, az iszlámhívő gyanúsított szobája pedig tele volt muszlim jelképekkel.

 

Az ügyészség által közreadott videón az látszik, hogy a TEK szakemberei bombabiztos öltözetben, robotkatonát is bevetve törnek be az iszlamista férfi lakására, így valóban nagyon komoly fenyegetésről lehetett szó. A PS nem hivatalos értesülése szerint a nyomozók azt gyanítják, hogy követői is lehettek a férfinak, sőt, azt is vizsgálják, van-e köze a kecskeméti terroristának a tavalyi bécsi terrortámadás végrehajtóihoz. Az osztrák kormány akkor elrendelte két mecset bezárását Ausztria fővárosában, amelyet gyakran látogatott a dzsihadista fegyveres, aki négy embert agyonlőtt.

 

 

2020. november 3-án a Seitenstettengasse utcában található központi bécsi zsinagóga környékén dördültek el az első lövések. A gépkarabéllyal, robbanóöv-utánzattal, maroklőfegyverrel és késsel felszerelkezett támadó válogatás nélkül lőtt a tömegbe, és négy ember életét oltotta ki. A merénylővel a rendőrség kilenc perc alatt végzett. A lelőtt támadó, a 20 éves Kujtim Fejzulai albán gyökerekkel rendelkezett, de szülei eredetileg Észak-Macedóniából származnak. A férfi Bécsben született és nevelkedett, és a belügyminiszter szerint az osztrákon kívül észak-macedóniai állampolgár is volt. Az osztrák hírszerzés is ismerte őt, mert egyike volt annak a 90 osztrák iszlamistának, aki Szíriába akart utazni. Büntetett előéletű volt: 2019 áprilisában 22 hónapra ítélték, mert megpróbált Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. Tavaly feltételesen szabadlábra helyezték, mivel fiatal felnőttként enyhébb törvények vonatkoztak rá.

 

 

 

 

 

MECSETEKBEN RADIKALIZÁLJÁK AZ ISZLAMISTÁKAT – KARÁCSONY GERGELY MÉGIS ENGEDÉLYEZTE ZUGLÓBAN

Karácsony Gergely beleegyezésével, a kerületben élők megkérdezése nélkül hozott létre mecsetet a Magyar Iszlám Közösség egy zuglói családi házban. A helyiek hiába kezdtek aláírásgyűjtésbe és hiába tiltakoztak ellene, a polgármester nem hallgatta meg őket.

Bár a Magyar Iszlám Közösség elnöke akkor azt állította, nem adnak helyet szélsőséges eszmék terjesztésének, később a zuglói mecsetben a Saríát, az iszlám törvénykezést pozitív köntösben népszerűsítő rendezvénysorozatba kezdtek. Kovács Miklós Ahmed, a Magyar Iszlám Közösség imámja az egyik szószólója a muszlim törvénykezés terjesztésének, aki egy Kalasnyikovval pózolt Facebook-profilján (azóta már törölte a fotót).

 

 

A nyugati világban a Saría törvénykezést mindenhol a szélsőséges iszlám alapjaként kezelik, amelynek része a dzsihád is. Szaúd-Arábiában a Saría nevében embereket végeznek ki, az Iszlám Állam a Saríára hivatkozva gyerekeket feszített keresztre és nőket gyilkolt meg.

Zugló egykori polgármestereként Karácsony Gergely azt mondta: Magyarországon vallásszabadság van. A mecset létrehozását a kerületben egyébként semmi nem indokolta, hiszen Zuglóban sem él több muzulmán, mint a főváros más részein.

(A magyarországi muszlimok választása vélhetőleg azért esett Zuglóra, mert tudhatták, hogy ott Karácsony személyében egy olyan polgármesterrel kell tárgyalniuk, aki a brüsszeli megközelítés híveként az úgynevezett kulturális sokszínűség eszméjét szem előtt tartva semmiféle akadályt nem gördít a mecset létrehozásának útjába, sőt, inkább meggyőződéssel támogatja azt.)

Ausztriában a mecsetek 38 százalékában a radikális iszlámot népszerűsítik – derül ki egy tanulmányból. Az osztrák integrációs alap (ÖIF) 16 bécsi mecsetet vizsgált meg, ezek 38 százalékban a radikális iszlámot népszerűsítették, ezzel pedig a muszlimok integrációját hátráltatják. Ezekben a mecsetekben többek között azt tanítják, hogy a Korán felette áll Ausztria alkotmányának, és minden egyéb szabálynak – írja korábbi cikkében a Kronen Zeitung.

Egészen elképesztő esetekről is beszámol a tanulmány: előfordult, hogy az osztrák közszolgálati rádióban (ORF) az iszlám felsőbbrendűségét hirdették. Ausztriában összesen nagyjából 400 mecset működik, Budapesten – Karácsonynak köszönhetően – 2018-ban már tizenkettőre emelkedett azok száma. 

KARÁCSONY ORDASAT KAMUZOTT A MECSETRŐL IS

Nem mondott igazat Karácsony Gergely, amikor az Echo TV-nek azt nyilatkozta, hogy őt nem keresték meg a tiltakozó zuglóiak a helyi mecset létesítése kapcsán

– állítja az Alsórákosi Civil Egyesület alapító tagja. Zámbori György azt mondta: a zuglói polgármestert többször is felkeresték, ő azonban nem állt szóba a kerületében élő polgárokkal.

Nem tudom, hogy miért engem csesztetnek ezekkel a kérdésekkel?

– horgadt fel Karácsony Gergely a zuglói mecsettel kapcsolatos kérdésre válaszolva. Pedig pontosan ő volt az, akinek köszönhetően az imám nyugodt körülmények között hirdethette szélsőséges nézeteit Zuglóban.

A téma világhírű szakembere, Bill Warner, az Észak-Karolinai Állami Egyetem politikai iszlám-szakértője, a Saría törvénye nem muszlimoknak című könyv szerzője a következőképpen foglalta össze az iszlám jogrendszert:

  • Nincs vallásszabadság; nincs szólásszabadság; nincs szabad véleményalkotás; nincs művészi szabadság; nincs sajtószabadság; nincs egyenlőség – a nem muszlimok, azaz a kafírok, soha nem egyenlők a muzulmánokkal; a saría törvénye szerint a különböző embercsoportokat nem illeti meg egyenlő védelem.
  • Az igazságszolgáltatás kettős, más jogszabály vonatkozik a muszlim férfiakra és más a nőkre, illetve a nem muszlimokra; nincs női egyenjogúság; a nők megverhetők; csak a muszlimok viselhetnek fegyvert.
  • Nincs demokrácia, mivel a demokrácia azt jelentené, hogy egy nem muszlim egyenlő egy muszlimmal.

NEM ELÉG A TITKOSSZOLGÁLATI MÓDSZER A TERRORISTÁK MEGFÉKEZÉSÉHEZ

Szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy pusztán titkosszolgálati módszerekkel az iszlamista terror – a nyugat-európai államokra, társadalmakra, emberekre roppant veszélyt jelentő folyamat – nem fékezhető meg. Több száz, talán több ezer harcedzett, a gyilkolásban szakértő, kegyetlen fanatikus ugyanis a migrációs hullámmal érkezett Európába, azzal a céllal, hogy egy fundamentalista iszlám államot hozzanak létre a kontinensen.

Két nyugati, európai szervezet, amely az iszlám terrorizmus gyökereit vizsgálja, ugyan létezik, így az EUROPOL/ECTC (European Counter Terrorism Centre – Európai Terrorizmus-ellenes Központ), valamint az ESISC (European Strategic Intelligence and Security Center – a Stratégiai Hírszerzés és Biztonság Európai Központja), de mint látható, nem minden esetben képesek megállítani az Iszlám Állam térhódítását. Az igazán nagy segítséget jelentené, ha a politikai döntéshozók nem segítenék őket ebben.

Az iszlám országokból érkező migránsok integrációja gyakorlatilag lehetetlen az érkezők nagy száma és a kibocsátó országok erősen vallásos jellege miatt

– hívta fel a figyelmet a Magyar Időknek adott interjúban Maróth Miklós akadémikus. Az iszlám világ kulturális és vallási jellegzetességeit tudományos szinten jól ismerő orientalista szerint az európai kontinensen megjelent muszlim illegális bevándorlók tömege csak az előszele annak a migránsáradatnak, amely a térség elképesztő mértékű túlnépesedése miatt vár ránk.

 

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Mindenki nyugodjon le! Védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak a magyar strandok

Gyűlölnek minket – Az Európai Unió megismételné Trianont, ha tehetné – Ennek jelei látszanak