in ,

Jurák Kata – A Facebook cenzúrázta a cenzúrát

agyrém

Letiltotta a facebook Apáti Bence táncművész-publicistát, mert gyűlöletkeltőnek minősítette azt a videót, amit a Magyar Idők készített az ismert művésszel. A felvételen Apáti arról fejti ki a véleményét, hogy milyen cenzúra alatt tartják a jobboldali közéleti szereplőket a közösségi média felületein.

Apáti Bence a videóban semmilyen trágár vagy fajgyűlölő kijelentést nem tett, nem sértett meg más népcsoportot, egyedül a „migráns” szót használta.

 

 

Úgy tűnik, már ezt sem lehet a Facebookon.

A videót több százan osztották meg néhány óra leforgása alatt a Magyar Idők Facebook oldaláról, köztük én is. Már meg sem lepődtem, hogy engem is lakat alá tettek virtuálisan, két nap alatt ez a második profilom, amit karanténba helyeztek Zuckerberg „algoritmusai”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Apáti Bence által elmondottak miért sértették meg a közösségi alapelveket, de meggyőződésem, hogy a Facebook alkotmányos alapjogunkat korlátozza azáltal, hogy kettős mércét alkalmazva a jobboldali emberektől megvonja a véleménynyilvánításhoz való jogot, teszi mindezt alaptalanul, önkényesen.

Felettébb érdekes, hogy a bennünket verbálisan akasztással, lesavazással fenyegető posztok nem sértik senkinek semmilyen jogát, így ők nyugodtan fröcsöghetnek tovább a virtuális térben, hiába jelentjük sértő tartalomként azokat.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy „Cukibácsiék” mit szólnának, ha ezért a magyar médiahatóság néhány napra letiltaná őket. Az biztosan sérteni az alapelveiket. Az „algoritmusokról” nem is beszélve.
(Jurák Kata, magyaridok.hu)

Ki itt az agymosott?

Ne szavazzunk a káoszra és hatalomvágyra! Mi ott leszünk! Elmész te is szavazni? (PS-Videó!)