in ,

Jövő héten is folytatják akciójukat a bevándorlásellenesek a francia Alpokban

Az Indentitárius Nemzedék (GI) nevű francia bevándorlásellenes szervezet akciója befejeződött, jövő héten azonban folytatják a járőrözést.

Az Indentitárius Nemzedék (GI) nevű francia bevándorlásellenes szervezet akciója befejeződött, jövő héten azonban folytatják a járőrözést.

Romain Espino, a GI egyik szóvivője a francia sajtónak elmondta, hogy a táborhelyet felszámolták és valamennyi aktivista leereszkedett a francia oldalra – értesült az MTI.

Az egynapos akció során a csoport nem találkozott migránsokkal, ám ez annak tudható be, hogy az akcióval párhuzamosan a GI aktivistái Olaszországban szórólapokon tájékoztatták az embereket a hágó lezárásáról, többek között egy csoport illegális bevándorlót is informáltak erről.

A szóvivő szerint az akció sikere az, hogy „sikerült a média és a politika figyelmét ráirányítani az Échelle-hágóra.” Az Indentitárius Nemzedék aktivistái jelezték, hogy a jövő héten folytatják a „járőrözést” az illegális bevándorlók általuk ismert útvonalain a francia Alapokban.

Fotó: AFP

Az aktivisták szombaton hótalpon jutottak fel a hágóra, építkezéseken használt műanyag rácsokból „jelképes határt” húztak fel, hogy jelezzék az esetleges bevándorlóknak, hogy „a határ zárva és haza kell térniük”. A hegyoldalon egy óriás transzparenst feszítettek ki, amelyen vörös alapon fehér betűkkel ez az üzenet olvasható angolul. Ha a migránsok mégis át akarnak kelni,

hívni fogjuk a csendőrséget.( …) Azután az igazságszolgáltatás teszi majd a dolgát”

– jelentette ki Romain Espino.

A többségében franciákból álló mintegy százfős csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is voltak.

A francia-olasz határ teljes hosszán továbbra is erős a migrációs nyomás Gérard Collomb francia belügyminiszter szerint. Emlékeztetett, hogy 50 ezer embert fordítottak vissza 2017-ben a francia-olasz határszakaszon. Arra is emlékeztetett, hogy a terrorfenyegetettség miatt a 2015. november 13-i párizsi merényletsorozat éjszakáján visszaállított határellenőrzést Franciaország április 30-án további hat hónappal meghosszabbítja.

 

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

BAJ VAN! – Nyolcvanezer migráns torlódott fel a magyar határtól délre

Döbbenet és agyhalál – Az Iszlám Párt átvenné a hatalmat az unió fővárosában