in ,

Döbbenet és agyhalál – Az Iszlám Párt átvenné a hatalmat az unió fővárosában

Egyre több szakértő van azon a véleményen, hogy Belgium lesz az első ország Európában, mely elesik és megtör az iszlám expanzió alatt

 

Egyre több szakértő van azon a véleményen, hogy Belgium lesz az első ország Európában, mely elesik és megtör az iszlám expanzió alatt, így náluk alakul majd ki egy olyan kalifátus, ami az egész kontinenst fenyegeti majd.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a 2012-ben alapított belga Iszlám Párt egyre jobban előretör a németalföldi országban és azt tervezik, hogy egy „iszlamista demokráciát” rendeznek majd be az országban legkésőbb 2030-ra.

A párt programja egyébként annyiból áll, hogy a polgári törvényeket és az alkotmányt fel kell cserélni a saríára, azaz az elnyomó és radikális iszlám jogrendszerre.

A Le Figaro egy korábbi cikkében azt írta, hogy Brüsszel, az Európai Unió „fővárosa” húsz éven belül muszlim lesz.

A Causeur francia magazin szerint a párt már a megalakulása után megdöbbentően magas támogatottságot szerzett, hiszen a belga muszlim közösség tagjai kiálltak a radikális nézeteket valló mozgalom mellett. Richard Miller, az egyik legnépszerűbb belga politológus úgy fogalmazott, hogy annyira szélsőséges az Iszlám Párt, hogy azt rögvest be kellene tiltani.

 

Fotó: AFP

A párt programpontjai között szerepel a nyugati, civilizált társadalmakban népszerű szórakozóhelyek, például a kaszinók, a lottózók vagy a sportfogadók betiltása, hiszen ezeket nem engedi meg a vallásuk. Emellett pedig köteleznék a nőket, hogy hidzsábban vagy burkában menjenek ki az utcára, ahogy az náluk elő van írva.

Redouane Ahrouch, a párt egyik alapítója el akarja érni, hogy a közoktatási intézményekben kötelezően legyen „halal húskészítményekből álló menü”, hogy kielégítsék a legfiatalabb muszlimok igényeit is, valamint eltörölné a keresztény ünnepeket, helyére pedig az iszlám vallás ünnepeit venné fel.

Úgy gondolom, jó lenne, ha a tömegközlekedési eszközökön a férfiak és a nők külön utaznának”

– fogalmazott az az Ahrouch, aki a ’90-es években tagja volt a Belga Iszlám Központnak, mely dzsihadistákat toborzott az iraki és az afganisztáni harcokra biztatta őket.

Fotó: AFP

A pártvezető beszámolója szerint el tudja képzelni, hogy egy évtized múlva Brüsszel elsősorban muszlimokból áll majd. A brüsszeliek rettegnek attól, hogy az iszlamista párt az őszi önkormányzati választásokon nagyon meg fog erősödni, ugyanis az előrejelzések ezt mutatják.

Az Iszlám Párt a 19 brüsszeli szavazókörből 14-ben indít jelöltet. Nem meglepően Anderlecht és Molenbeek negyedekben a legnépszerűbb a párt, ugyanis a két kerületben nagyszámú muszlim kisebbség él.

Éric Zemmour francia író, újságíró, esszéista, a kortárs francia jobboldali gondolkodás egyik vezető egyénisége korábban úgy fogalmazott, ha valaki az Iszlám Államot akarja bombázni, akkor Rakka helyett Molenbeeket kellene támadnia.

Olivier Servais, a louvaini katolikus egyetem szociológusa szerint a brüsszeli lakosság egyharmada már most is a muszlim kisebbséghez tartozik és ez a jövőben még csak rosszabb lesz, ugyanis jóval magasabb a természetes szaporulat az ő körükben.

2001 óta a Mohamed keresztnevet adják legtöbben a gyereküknek a belga fővárosban”

– mondta Servais.

Brüsszel polgármestere, Yvan Mayerur szerint aggasztó, hogy az európai mecsetek mindegyike már az Iszlám Államot támogató szalafisták kezében van.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Jövő héten is folytatják akciójukat a bevándorlásellenesek a francia Alpokban

Ausztriából és Lengyelországból osztották ki a „magyar” ellenzéket