in , , ,

JÖNNEK! – La Repubblica: legalább egymillió migráns fog jönni Líbiából Európába

Egy kicsit sok(k)

 

La Repubblica: legalább egymillió migráns fog jönni Líbiából Európába

Az olasz belügyminisztérium szerint hamarosan megugorhat az Afrikából Olaszországba érkező migránsok száma.

Az olasz belügyminisztérium attól tart, hogy a 2017 második felében tapasztalt jelentős csökkenés után ismét nagymértékben emelkedhet a Líbiából Olaszországba érkező migránsok száma – jelentette hétfőn a La Repubblica című olasz napilap, amely szerint mintegy egymillió ember áll készen az észak-afrikai országban arra, hogy útra keljen Európába.

Az év eleje óta emelkedett az Olaszországba érkező migránsok száma: 3579-en érték el eddig idén az olasz partokat. A januárban érkezettek száma magasabb, mint ahány embert 2017 és 2016 első hónapjában regisztráltak.

Mivel az embercsempészek egyre rosszabb minőségű gumicsónakokkal próbálják átjuttatni a migránsokat Európába, valamint kevesebb hajót vetnek be az Afrikából útra kelő illegális bevándorlók megmentésére, több migráns halt meg az Európába tartó útja során.

Még a segélyszervezetek is arra figyelmeztettek, hogy a migránsválság továbbra is fennáll. Az egyik segélyszervezet, az SOS Méditerranée egyből több mentőhajót követelt a Földközi-tengerre.

A legóvatosabb felmérések szerint is 500 ezer illegális bevándorló tartózkodik Olaszországban. A közvélemény-kutatások egyetértenek abban, hogy az olaszok egyharmada a migrációval szemben szigorú fellépést ígérő pártokra adja szavazatát. Olaszországban március 4-én tartják a parlamenti választásokat.

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Agyhalál a köbön – a hazaáruló Niedermüller szerint a Fideszt meg kell nevelni

Ez sem stadion! – Három megyét érintő útfelújítás indul a Dunántúlon