in , ,

Agyhalál a köbön – a hazaáruló Niedermüller szerint a Fideszt meg kell nevelni

Niedermüller szerint a Fideszt meg kell nevelni

“A közfoglalkoztatottak (azaz közmunkások, a szerk.) bére hosszú évek óta havi 54300 forint, a kétharmadát sem éri el a minimálbér nettó 91770 forintos összegének. Ráadásul ezt a kormány ígérete szerint még évekig nem akarják emelni, úgymond “nevelő célzattal“, hogy minél többen próbáljanak inkább a munkaerő-piacon munkát találni” – írja a DK hivatalos közleményében a párt alelnöke, Niedermüller Péter.

A közleményt változtatás nélkül közöljük.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szerint a közmunkások helyett inkább a kormány szorulna nevelésre: meg kéne értetni vele, hogy a piacon ő is csak olyan szereplő, mint mindenki más, ha tehát senki nem foglalkoztathat dolgozókat a minimálbérnél kevesebbért, akkor ezt ő sem teheti meg 183 ezer emberrel. Ráadásul a Közgazdaságtudományi Intézet négy évvel ezelőtti kutatásából már világosan kiderült: jelenlegi formájában a közmunka csapdába zár, nemhogy elősegítené, kifejezetten akadályozza a munkaerő-piacra történő visszatérést.

A DK és a Szolidaritás a kormányváltás után a közfoglalkoztatottak bérét a minimálbér szintjére emeli, a közmunka-programot pedig úgy alakítja át, hogy az valóban segítse a munkájukat elveszítőket újra a munkaerő-piacon találni megélhetést.”

MTI (OS), DK/Niedermüller Péter alelnök; Fotó: PS/HPGY

 

(forrás: pestisracok.hu)

(videó) Elkérték Orbán Viktor jegyét a vonaton!

JÖNNEK! – La Repubblica: legalább egymillió migráns fog jönni Líbiából Európába