in ,

Jó reggelt, elvtársak! Bevallotta Paks új, ellenzéki polgármestere: Szükség van a Paks II.-re

na ugye

Az RTL-nek nyilatkozott Heringes Anita, Paks új, ellenzéki polgármestere, aki korábbi ellenzéki narratívával szembe menve, nyíltan kiállt a Paks II. beruházás mellett. 

A Paks II. beruházás a város jövőjét jelenti. A paksiak szeretik, hogy Pakson van az atomerőmű, mert ennek nagyon sok előnyét élvezték idáig. A költségvetésén meglátszik, hogy egy ilyen nagy erőmű van a városunkban

– mondta a frissen megválasztott polgármester.

 

 

Heringes Ágnes szerint a Paks II.-re azért van szükség, mert egy stabil erőmű hosszútávon tudná biztosítani a helyi gazdaság alapjait. „Arra az energiára, amit itt termelnek, az egész országnak szüksége van, és abban biztos vagyok, hogy a paksiak ezt biztonságosan, stabilan, jól fogják tudni működtetni” – tette hozzá.

Paks városában 26 év után először nem a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármesteri választást. A Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) jelöltje, Heringes Anita, 47,96 százalékos támogatottsággal győzött a várost 2017 óta vezető fideszes Szabó Péter ellen.

Az új polgármester nyilatkozatában a pozitív hozzáállás mellett azonban kifejtette, hogy Paks jelenleg nincs felkészülve a Paks II. beruházással járó kihívásokra. Szerinte a városnak több ezer vendégmunkás érkezésére és ellátására fel kell készülnie, amihez jelentős kormányzati támogatást vár.

Heringes korábban az MSZP országgyűlési képviselője volt. Az öt éve megalakított PDF-ben alapelvként határozták meg, hogy távol maradnak a nagypolitikától, és hogy az egyesületükben jobboldali és baloldali emberek is helyet kapnak majd.

Nyilatkozatában a polgármester elmondta, hogy már nem tagja az MSZP-nek, de továbbra is hű maradt baloldali értékeihez.

 

(Mandi)

 

 

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt nekiment a szájkaratés Momentumos Bedő Dávidnak

Hoppá! Elfogadták Dézsi Csaba András fellebbezését: újraszámolják a szavazatokat Győrben