in , ,

Itt a vége? Afganisztán után már az amerikaiak fele nem tartja alkalmasnak az országa vezetésére Joe Bident

Az amerikai választók nagyjából fele nem tartja alkalmasnak Joe Biden elnököt

 

Az amerikai választók nagyjából fele nem tartja alkalmasnak Joe Biden elnököt az ország vezetésére – írta egy friss felmérésre hivatkozva a Newsmax konzervatív amerikai hírportál. A cikkben idézett, ezer szavazó megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatás eredményei szerint a válaszadók 52 százaléka szerint Biden fizikai vagy mentális állapota miatt nem alkalmas az elnöki tisztségre, míg 46 százalék ezzel ellentétes véleményen volt.Arra a kérdésre, hogy valóban Biden hozza-e a döntéseket a kormányban, 39 százalék felelt igennel, míg 51 százalék azzal értett egyet, hogy mások irányítanak helyette.

 

 

Szerdán az Ipsos közzétette egy friss felmérését, miszerint az elnök támogatottsága hét százalékponttal csökkent és rekordalacsony szintet ért el, miután az iszlamista tálib lázadók előző vasárnap átvették a hatalmat Afganisztánban. A Breitbart című jobboldali híroldal közben arról írt, hogy az afganisztáni fejleményekre tekintettel egyre többen követelik Joe Biden lemondását, különösen a kongresszus republikánus tagjai körében. Josh Hawley képviselő például leszögezte: “Biden egész védelmi és külpolitikai stábjának le kell mondania a történtek miatt, amelyek a legnagyobb külpolitikai bukást jelentik Vietnam óta”. Továbbá kivizsgálást sürgetett az ügyben, mindazonáltal rámutatott, jelenleg a dél-ázsiai országban rekedtek mielőbbi biztonságos kimenekítésére kell összpontosítani.
Párttársa, Claudia Tenney azt írta a Twitteren, hogy az amerikai erők “meggondolatlan” kivonása, a válság félrekezelése miatt az elnöknek le kell mondania. Hasonlóan vélekedett a szintén republikánus Andy Biggs is, aki szerint az utóbbi napok bizonyították az elnök és az alelnök alkalmatlanságát.

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy az USA titkosszolgálatai azt jósolták, hogy a tálibok elleni hadműveletek befejezése után van 90 napja az afgán kormánynak és nem a kivonulás után. Az USA azonban április óta már nem támadta a tálibokat. 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Fricz Tamás kőkemény válasza a bolgár Dobrevnek!

Agyhalál: mobil klímaerdő és méhlegelő után most államot alapítana Karácsony Gergely