in , , ,

Itt a kormány táblázata arról, miért nem kér többet Magyarország a Pfizerből

Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében

Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – derült ki tegnap. A kormány ma közzétett táblázata részben magyarázatot ad Magyarország döntésére: még 17,2 millió adag nyugati vakcina van rendelés alatt vagy áll már raktárban.

 

A kormány Facebook-oldalán megjelent alábbi táblázatának szövege szerint elegendő vakcinája van az országnak, ráadásul a keleti vakcinákat (különösen a több millió beadatlan Sinopharmot) még nem is tartalmazza az ábra.

 

vakcina

 

 

A szerdai ülésén döntött a kormány, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében Magyarország nem kíván részt venni – jelentette be többek között Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a döntés mögött több magyarázatot felsorolt, ezek egyike, hogy csak Pfizert rendelhet a kormány, és a 19 millió adagért 120 milliárd forintot kellene fizetnie az országnak.

 

A kormány bejelentése, miszerint Magyarország nem rendel többet a Pfizer/Biontech vakcinájából az uniós beszerzésen keresztül, meglepte Rusvai Miklóst. A virológus szerint ez egy hatékony vakcina, erős iránta a bizalom, ezért jelentősen növelhető vele az átoltottság. Rusvai a Spirit Fm Aktuál című műsorában elmondta: ennek hiányában aligha lesz elkerülhető a negyedik hullám.

 

“Mindenki, akinek egy minimális fogalma is van a vakcinák működéséből, az pontosan tudja, hogy nem mindegyik ugyanolyan jó, óriási különbség van köztük” – mondta Duda Ernő virológus a Szegedi Egyetem podcastjében. Azt is elmondta: kizárólag az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak.

 

(portfolio.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Fürjes Balázs indul Budapest 3. választókerületében – Videó

Bejelentették: ha Gyurcsányék közös listája nyer, felfüggesztik a jogállamot