in ,

Itt a bizonyíték az ellenzéki képviselők hazaárulására: Négyoldalas Trócsányi-ellenes levelet küldött kedden a Demokratikus Koalíció

Az ész megáll

Dobrev Klára és a Demokratikus Koalíció alacsony minőségű, demagóg frázisokat puffogtató kottájából játszott tegnap a Trócsányi László biztosjelöltet elgáncsoló Európai Parlament jogi szakbizottsága (JURI), a korábbi igazságügyi miniszter esetében a grémium ugyanis azok után állapította meg az összeférhetetlenséget, miután kézhez kapták a DK EP-képviselőinek négyoldalas Trócsányi-sározó, gyűlölködő, és lázító levelét, amelyben Dobrev Kláráék Trócsányi leszavazását követelték a baloldali, liberális és zöld EP-képviselőknek – tudta meg a PestiSrácok.hu. Úgy tudjuk, a DK két nappal a szakbizottsági ülés előtt, kedden küldte szét az EP-képviselők között a Trócsányi-ellenes, Magyarországot is vastagon áztató négyoldalas angol nyelvű levelét, amelyben ugyanazok a vádpontok olvashatók, mint amiket a bizottság tegnap Trócsányi László, a magyar kormány és hazánk fejére olvasott. A PestiSrácok.hu a DK feljelentő agitációs iratát is megszerezte, amely újabb tökéletes látlelet arról, hogyan áskálódik hazánk ellen az ellenzék, és a magyar balliberális EP-képviselők hogyan árulják a hazát Brüsszelben.

 

Négyoldalas Trócsányi-ellenes levelet küldött kedden a Demokratikus Koalíció az uniós képviselőknek, amelyben azt követelték a politikusoktól, hogy akadályozzák meg Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter biztosi kinevezését – tudta meg a PestiSrácok.hu. Portálunk Dobrev Kláráék gyűlölködő, feljelentő levelét is megszerezte, amelyben válogatott jelzős szerkezetekkel, és Magyarországon már unalomig ismert demagóg, hazug vádakkal feketítik Trócsányi Lászlót és a magyar kormányt. Az ítéletnek is beillő vádaskodó DK-s levélnek már az első bekezdésében az olvasható, hogy “az Európai Parlament nem fogadhatja el Trócsányi Lászlót biztosnak, mert 2014 és 2019 között miniszterként felelős a jogállamiság magyar megsértésében, bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosi tisztsége pedig azzal járna, hogy a régióban lehetetlen politikai helyzetbe kerülne az Európai Unió”.

 

A nagy DK-s áskálódók és uszítók a levélben olyan nyilvánvaló hazugságokkal is teletömik az uniós képviselők fejét, mint hogy Orbán Viktor és Trócsányi László orosz biztonsági érdekeket szolgál, Vlagyimir Putyin orosz elnököt szolgálják, a világ autokratikus vezetőihez kötődnek, ráadásul “exportálják az illiberalizmust a Nyugat-Balkánra”. Ezek után a DK azt az ütőkártyát is előhúzza, amelyre ugranak a bevándorláspárti uniós politikusok. “A menedékkérőket Magyarországon jogellenesen elszigetelik a magyar-szerb határon, Magyarországon elfogadták a hírhedt STOP Soros törvényt, amely megakadályozta a civil szervezeteknek a menekülteknek nyújtott bármilyen humanitárius és jogi segítséget. (…) Miközben Orbán Viktor barátja, a macedón Nikola Gruevski luxusban utazik Magyarországon, addig a háborúból menekülő embereket szögesdrótok mögött, orvosi ellátás nélkül tartják Magyarországon”. A DK-s írásban természetesen a Magyar Tudományos Akadémia ügye is megjelenik Trócsányi Lászlóval kapcsolatban, úgy, mint aki “lerombolta az akadémiai szabadságot”.

 

 

“Trócsányi László miniszterségének időszakát az unió és Magyarország közötti súlyos konfliktusok jellemzik, hivatali ideje alatt Orbán Viktor politikáját szolgálta és végrehajtotta a jogállamiság, az igazságszolgáltatás és a civil társadalom elleni támadásait. (…) Egész egyszerűen nevetsége lenne, ha Orbán Viktor illiberális rendszerének főépítészére bíznák a bizottsági portfóliót” – uszít a DK.

Hogy Dobrev Kláráék levele mennyire ért célt az bizonyítja, hogy a jogi bizottság tegnapi ülésén a képviselők ugyanazt az érvet hozták fel Trócsányi László ellen, mint amire a DK-s iromány is felhívta a figyelmüket, nevezetesen hogy Trócsányi kinevezése etikai szempontból is problematikus, mert a korábbi miniszter ügyvédi irodája, a Nagy & Trócsányi “állami szerződések kedvezményezettje”. Megírtuk, az Európai Parlament jogi szakbizottságának (JURI) tegnap nem tetszett, hogy az ügyvédi iroda 2018. szeptember 25-én keretszerződést kötött Magyarország képviseletére abban a perben, amelyet Ausztria indított az Európai Bizottsággal szemben az Európai Bíróságon a paksi bővítéshez nyújtott magyar állami támogatás jogszerűségét, és az ahhoz adott uniós jóváhagyását kifogásolva. Pikáns, hogy a DK-sok már kedden ugyanerre hívták fel az uniós képviselők figyelmét amikor azt írták: “Trócsányi ügyvédi irodája a magyar államot képviselete az Ausztria által a paksi atomerőműnek nyújtott támogatással összefüggésben indított jogi folyamatban, amelyet Vlagyimir Putyin Oroszországa finanszíroz”.

 

 

A PestiSrácok.hu birtokában lévő DK-s levél újabb bizonyíték arra, hogy külföldön milyen aknamunkát végez az ellenzék Orbán Viktor, a magyar kormány és Magyarország ellen, és hogy hogyan próbálják nemzetközi segítséggel megbuktatni az Orbán-kormányt.

FRISSÍTVE

Cikkünk megjelenése után a brüsszeli Politico arról írt, hogy a JURI-bizottság négy pontban sorolta aggályait Trócsányi Lászlóval kapcsolatban, és mily meglepő, mind a 4 pont megtalálható és olvasható a DK feljelentő levelében. Eszerint a szakbizottság kritika és kérdés, ellenvetés nélkül átvette a DK vádjait, és azokat használta fel Trócsányi László ellen. Íme a négy pont, amely teljesen egybecseng a DK képviselőknek írt levelével.

1. A Politico szerint a bizottság arra hivatkozott, hogy egyértelmű Trócsányi László kapcsolata a Nagy & Trócsányi ügyvédi irodával. A DK már a levelében egyértelműsítette: Trócsányi tulajdonosként is részt vett a Nagy & Trócsányi ügyvédi iroda munkájában.

2. JURI-bizottság: Aggályosak Trócsányi László orosz kapcsolatai, különös tekintettel arra az ügyre, mikor az amerikai kormány kérésének dacára Oroszországnak adtak ki két orosz fegyverkereskedőt, egyiküket később szabadon is engedték.

DK-levél: “2016-ban a magyar hatóságok két orosz fegyverkereskedőt tartóztattak le, akik elavult magyar katonai felszerelést vittek illegálisan Mexikóba a drogkartellnek, Magyarország ezután nem az amerikai hatóságok kiadatási kérelmének tettek eleget, hanem Putyin Oroszországába adták ki a fegyverkereskedőket, ahol természetesen szabadon engedték őket. 

3. JURI-bizottság: Trócsányi igazságügyi miniszterként szerepet játszott abban, hogy 2018-ban a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda Paks II-vel kapcsolatos megrendelést kapjon.

DK-levél: “Trócsányi ügyvédi irodája a magyar államot képviselete az Ausztria által a paksi atomerőműnek nyújtott támogatással összefüggésben indított jogi folyamatban, amelyet Vlagyimir Putyin Oroszországa finanszíroz”.

4. A JURI-bizottság negyedik pontja is az ügyvédi irodára vonatkozott, amelyet részletesen tárgyaltak Dobrevék a képviselőknek küldött levelükben.

A JURI-bizottság tehát egyértelműen felült a DK keddi agitációjának.

 

(Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

Pilhál – Karácsony Gergely politikai élőhalott lett, és nekivágott a gereblyemezőnek

Tótawéárpi mentegeti Karácsony őszödi beszédét – Ahogy azt anno a gyurcsányi őszödi beszéddel is tette