in ,

Pilhál – Karácsony Gergely politikai élőhalott lett, és nekivágott a gereblyemezőnek

Vidám, hangulatos két hétnek nézünk elébe

Vidám, hangulatos két hétnek nézünk elébe. Tegnap előkerült egy hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely sikeres politikai harakirit követett el. Státusza innentől: közéleti zombi. Ám az érintett egyelőre nem tud erről, és hatalmas öntudattal kezdte meg botorkálását a tarka gereblyemezőn, miként a Böszme. Ugyanakkor a veszély még nem múlt el: a budapestiek egy nem elhanyagolható része akkor is rászavazna, ha október 13-ig a szoci maffia elásná őt. Másrészt a helyzet azért is veszedelmes, mert ha Gergely túl látványosan lépdel a gereblyékre, esetleg halálra röhögjük magunkat…

Pár nap és ráfordulunk az önkormányzati kampány utolsó két hetére. Mikor kövessen el rituális szeppukut egy valamirevaló főpolgármester-jelölt, ha nem ilyenkor? Nézzük az elhíresült Karácsony-vallomás legfontosabb tételmondatait! Beszélgetőpartnere azon kérdésére, megfenyegette-e a családját a zuglói főszocialista, Tóth Csaba, azt felelte:

Ne viccelj, hát többször. Ezek nagyon súlyos történetek. 

A családját ért életveszélyes fenyegetés egy dolog, ám azt a zuglói szocialisták időnként valóra is szokták váltani, ha hihetünk Karácsonynak:

Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak. Tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.

Majd bepillantást engedett egy átlagos szoci önkormányzat mindennapjaiba, amikor a kerület szétlopásáról értekezett:

Ennek az alternatívája, hogy egy egyébként sokkal jobb renoméjú, mondjuk, kirúgott iskolaigazgató, akit a szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. A [Horváth] Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni. Én ebből a szempontból kurva kínosan látom, tehát ez kifelé nyilván nagyon ciki.

Aztán kiderült, Karácsony nemcsak a szocialistákat, hanem a DK-t is jobban gyűlöli, mint a Fideszt:

Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.

Továbbá elárulta: ha tud Leisztinger Tamás belvárosi ingatlanmutyijairól, akkor nem engedi ott indulni a párját, Tüttő Katát. Arra viszont felesleges kitérni, hogy Karácsony önmagáról gyakorlatilag tehetetlen, béna kacsaként beszélt – ennek ugyanis nincs hírértéke, újdonság-faktora. Közismert tény. Karácsony Gergely egy mindenre is alkalmatlan politikus. Ő egyszemélyben a magyar Stan és Pan.

 

 

 

LEGALÁBB NE ÁSSÁK MÉLYRE!

Akárki szivárogtatta ki a Karácsony-vallomást, hibát egyedül a szónok követett el. Épkézláb politikus ilyeneket még akkor sem mond, ha holtbiztos benne, nem hallgatják le, s beszélgetőpartnere sem rögzíti az elhangzottakat. Ám ellenzéki közegben ezt sosem lehet tudni – egy viperatanya idilli családi fészek hozzájuk képest. Ezért annak az ellenzéki politikusnak, aki jót akar magának, célszerű átállnia a jelbeszédre, illetőleg a pantomimos társalgásra…

Karácsony aztán elkövetett egy újabb bravúrt: tegnap délutáni sajtótájékoztatóján visszavonta a beismerő vallomását, fideszesezett egy sort, és azt állította, a felvétel bizonyítja, mennyire ellenzi a korrupciót. Majd rövid vágtában elmenekült a sajtó kínos kérdései elől. Ennél még a Böszme is karakánabb volt: ő legalább annak idején odaállt a kamerák elé, fölvállalta őszödi káromlatait. (Igaz, azért, mert a nagy eszével valószínűleg ő maga szivárogtatta ki a hangfelvételt, s roppant büszke volt retorikai teljesítményére.)

Karácsony méltósággal lebukni sem tud. Belefüllentette a kamerákba: tartalmilag semmi olyan nincs a felvételen, amit korábban nem mondott. Érdekes, nekem nem rémlik, hogy korábban is beszélt volna arról, miként ássa el őt a zuglói szoci maffia. Meg hogy életveszélyesen megfenyegette a családját a helyi MSZP-guru és hogy náluk az alapfelszereltség része az önkormányzat szétlopása…

Szerencsére érkezett Várnai László egykori LMP-s zuglói politikus, aki Facebook-bejegyzésében megerősítette: neki is beszélt róla Karácsony, hogy Tóthék többször megfenyegették. Ezért Karácsony félt Tóth Csabától, és a korrupciós ügyeiről „hallgatott, mint a sír”. Várnai végül megemlítette az évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt zuglói MSZP-s politikus, Sápi Attila esetét, aki „Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem hogy beszéljen”.

Érthető: Karácsony nem szeretné, ha őt is elásnák, miként (feltehetőleg) Sápit. Hiszen akkor ki adna tápot a macskájának?

 

 

SZINTE

Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában azt mondta, szinte már sajnálja ezt a csetlő-botló szerencsétlent.

De csak „szinte”! Láttunk mi már karón varjút. 2002 óta tudjuk: a magyarok – és különösen a budapestiek – egy része élvezi az önsorsrontást, és nem ésszel, hanem zsigeri indulatból, gyűlöletből szavaz. Nem a szemének hisz, hanem az RTL Klubnak.

Honfitársainknak ez a csoportja akkor is Karácsonyra szavaz majd, ha az érintettet addigra elhantolja a szoci maffia. (Pedig odalentről viszonylag nehéz Budapestet vezetni.) Bár rendkívül kacagtató, ahogyan Karácsony egyik gereblyéből a másikba lép, s közben próbál államférfinak látszani – a mérkőzést még nem fújták le. Október 13-án estig bármi megtörténhet. S ha rosszul döntünk, az elkövetkező öt évben sokkal többet fogunk sírni, mint nevetni. Szóval: aki továbbra is egy főpolgármestert akar Budapest élén, nem egy burleszk-figurát, az ne felejtse magát otthon!

 

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Fontos! Orbán Viktor rendkívüli interjút adott a Kossuth rádiónak – Hanganyag!

Itt a bizonyíték az ellenzéki képviselők hazaárulására: Négyoldalas Trócsányi-ellenes levelet küldött kedden a Demokratikus Koalíció