in , ,

Ismerős valahonnan???? Máris tüntetnek Londonban a balliberálisok – Nem fogadják el a választás végeredményét – Videó

Magyarországon is ugyanez történt

London belvárosában radikális baloldaliak tüntettek az éjszaka a Boris Johnson vezette Konzervatív Párt nagyarányú választási győzelme miatt. A demonstrálók a Trafalgar téren összecsaptak a rendőrökkel is. Közben Donald Trump amerikai elnök azt közölte, hogy Boris Johnson konzervatív kormányfő választási sikere előrevetíti a 2020-as amerikai elnökválasztás eredményét, azaz az ő újraválasztását is.

Üdvözöljük a menekülteket! Nem a rasszizmusra! Boris Johnson nem az én miniszterelnököm!

Ezekkel a transzparensekkel vonultak radikális baloldaliak az utcákra London belvárosában péntek éjszaka.

A pár száz fős tömeghez több feketébe öltözött, az antifa mozgalomhoz tartozó maszkos fiatal is csatlakozott. A radikálisok a kivezényelt rendőrökkel is dulakodni kezdtek. „Kiket védtek? Kiket szolgáltok ki?” kiabálták a tüntetők az intézkedő egyenruhásoknak.

Az első elemzések azt is kiemelik, hogy sok munkáspárti szavazó a zavaros Brexit-álláspontja miatt hagyta faképnél a Munkáspártot és szavazott a konzervatívokra.

Boris Johnson, az újraválasztott konzervatív miniszterelnök 40 éve nem látott diadalra vezette pártját: a szavazatok 43 és fél százalékát kapva 365 képviselőt küldhetnek a parlamentbe, ami Johnson számára kényelmes többséget jelent a 3 és fél éve húzódó Brexit-folyamat befejezésére, aminek most a végső dátuma: január 31-e.

A Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt a voksok 32 százalékával 202 képviselői helyet szerzett az Alsóházban. A választás egy megsemmisüléssel ért fel az Unió párti és a Brexit megakadályozásával kampányoló liberális ellenzék számára. A Jo Swinson vezette párt 11 százalékos eredménnyel mindössze 11 képviselőt küldhet a parlamentbe.

A konzervatív diadal az Egyesült Államok következő elnökválasztásának eredményét is előre vetíti, legalábbis az újraválasztásért kampányoló Donald Trump szerint.

(hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Megérkezett a honvédség első két Airbus helikoptere – Videó

Bayer Zsolt az összeomló EU-ról