in ,

Indul a mandula! Orbán Viktor szólal fel elsőként hétfőn a parlamentben, ezek lesznek a témák

A Novák Katalin helyébe ideiglenesen lépő Kövér Lászlót Lezsák Sándor helyettesítheti majd házelnöki posztján.

A HVG cikke szerint Orbán Viktor felszólalásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés ülése, és elképzelhető, hogy a miniszterelnök ekkor jelenti be a Fidesz államfőjelöltjét. A Novák Katalin helyébe lépő Kövér Lászlót Lezsák Sándor helyettesítheti majd házelnöki posztján.

A portálon kiemelik: az, hogy Orbán Viktor az őszi és a tavaszi ülésszakok első napján is rendszeresen felszólal, már megszokott, hiszen ilyenkor mindig értékel, és beszél a következő időszak terveiről is. Most azonban különleges helyzet lesz, hiszen

a február 26-i ülés első napirendi pontja a köztársasági elnök lemondása lesz.

A lap szerint bár Orbán Viktor beszéde még a lemondás hivatalos elfogadása előtt hangzik majd el, nem zárható ki, hogy a pártelnök-miniszterelnök éppen a parlamenti szezonnyitó beszédében jelenti majd be, ki lesz a Fidesz államfőjelöltje. A második napirendi pontként Kövér László helyettesítéséről döntenek majd a képviselők. Az új államfő megválasztásig ugyanis az Országgyűlés elnöke, vagyis Kövér László lép automatikusan a távozó köztársasági elnök helyére. Így volt ez 2012-ben, Schmitt Pál lemondása után is. A hétfői ülés harmadik napirendi pontja a svéd NATO-csatlakozás zárószavazása lesz – számolt be a HVG.

 

(Mandi)

 

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

Orbán Viktor: meg fogjuk nyerni az EP-választást

Mindenki az ostoba főpolgármesteren röhög – Ennyire veszik komolyan az ellenzéki pártok Karácsonyt: lejárt az ultimátum, nem történt semmi