in ,

Ilyen lett a magyar segítséggel felújított olaszországi templom – fotógaléria!

Csodás!

Korábban beszámoltunk róla, hogy a közép-olaszországi, földrengés sújtotta Tolentinóban szombat délután felavatták azt a templomot, amelynek helyreállítását Magyarország finanszírozta.

Egy évvel ezelőtt a helyi iskola zenetanára levelet írt Orbán Viktornak, mert a Magyarországról és a magyar miniszterelnökről olvasott sajtóhírek alapján azt gondolta, hogy a magyar kormányfő az egyetlen Európában, aki védelmébe veszi és őrzi a keresztény értékeket. A magyar kormányfő kabinete elé vitte a segítségkérést, és Magyarország kormánya 150 millió forint (kb. 480 000 euró) elkülönítéséről döntött decemberben a helyreállítási munkálatok támogatására.

Tolentino, 2017. december 9.
Az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) által közreadott képen Nazzareno Marconi püspök (j2) megáldja a felújított Szent Szív és Szent Benedek-templomot a közép-olaszországi Tolentinóban 2017. december 9-én. Középen Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere . A 2016. október 30-i földrengésben súlyosan megrongálódott templom újjáépítését a magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül mintegy 150 millió forinttal támogatta.
MTI Fotó: Emmi / Bartos Gyula

„Segíteni akartunk, úgy éreztük, hogy ez nekünk szólt” – mondta az kapunyitási ünnepségen Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere, aki hozzátette: Magyarország végre gazdaságilag és emberileg is abban a helyzetben van, hogy segíteni tud.

(magyaridok.hu)

Siker! – Michelisz Norbert lett az év magyar autóversenyzője

Stabil agyhalál – Havast védi Vonáék lapja – Eközben Gesztesi Károly szerint viszont Havas Henrik Liptai Claudiát is zaklatta!!!