in

Siker! – Michelisz Norbert lett az év magyar autóversenyzője

Michelisz Norbertet választotta az év legjobb magyar autóversenyzőjévé az Autósport és Formula Magazin.

Michelisz Norbertet választotta az év legjobb magyar autóversenyzőjévé az Autósport és Formula Magazin. A Top50 magyar autóversenyző listáján Michelisz TCR-es versenyzője, Tassi Attila lett a második, a kétszeres ralikrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián pedig a harmadik. A kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbert a negyedik lett, ötödik helyezettként pedig Herczig Norbertet, abszolút rali magyar bajnokot díjazták. Az ötvenes listán szereplőkről Autósport Évkönyv is megjelent, a 2017-es év legemlékezetesebb magyar autósport teljesítményeiről.

 

Az elismeréssel kapcsolatban Michelisz Norbert visszaemlékezett a kezdetekre. Amikor először beleültem a Hungaroringen a kupás Suzukiba, azt sem tudtam, merre van az előre. Hiába volt az addigi szimulátorozás, a valóság azért más volt. De akkor elhatároztam, lépésről lépésre tanulva fel fogok jutni a valóságban is a csúcsra. Már a Hondás gyári szerződés is egyfajta csúcs, hiszen annál, hogy egy világbajoki sorozatban szereplő gyári csapat „főállású” pilótája legyen egy versenyző, többet nem lehet elérni. Persze a szurkolók megkülönböztetik az egyes verseny sorozatokat, de az FIA vb, és azon belül egy gyári csapat mindenképpen a csúcs.”

Michelisz Norbert második lett a 2017-es túraautó-világbajnokságon, ezzel sporttörténelmet írt.

Forrás: Origo

A képzeletbeli dobogó másorik fokára Tassi Attila, TCR bajnok állhatott, míg a harmadik hely Szabó Krisztiáné lett, aki kétszeres ralikrossz Európa bajnok. A lista negyedik helyezettje Kiss Norbert, kétszeres kamion Európa bajnokunk, aki idén a harmadik helyen végzett a rangos eseményen.

„Álmainkban sem gondoltuk volna a Tankpool24 Team-mel, hogy már 2017-ben is elérhető közelségbe kerül az Európa-bajnoki cím, amelyért nem csak hogy versenyben voltunk, hanem szinte el is értük. A futamgyőzelmekkel bebizonyítottuk, hogy a csapat képes a kiemelkedő teljesítményre, ott vagyunk a legjobbak között, és jó úton haladunk a végső cél elérése felé!”

A TOP50 lista 5. helyezettje: Herczig Norbert, abszolút rali magyar bajnok már a terveiről beszélt: „Három abszolút bajnoki címet nyerni egymás után eddig csak olyan legendás versenyzőknek sikerült, mint Ferjáncz Attila, Ranga László és ifj. Tóth János. Közéjük tartozni

nagyon különleges érzés, különlegesebb, mint amit a bajnokságok megnyerésekor éreztem. A Skoda Rallye Team Hungary-nél viszont úgy gondoljuk, hogy most érkezett el az idő arra, hogy a hazai pályákat felváltsák a külföldiek, és így nem a negyedik magyar bajnoki cím megszerzését, hanem a Rali Eb-n való minél eredményesebb szereplést tűzzük ki célul 2018-ra és 2019-re.”

Bethlen Tamás, kiadóvezető-főszerkesztő az értékelésről elmondta, a szerkesztőség minden tagja írt egy saját rangsort, majd ezt ötvözték néhány külső szakértő és weboldaluk látogatóinak véleményével, így született meg – objektív szempontok alapján – a végeredmény.

 

(origo.hu)

Megbukott az európaiság tesztjén az ukrán oktatási törvény – A Velencei Bizottság a magyarság mellé állt

Ilyen lett a magyar segítséggel felújított olaszországi templom – fotógaléria!