in , , ,

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 2.

888.hu, Mandiner
Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője hosszú írásban bizonygatta, hogy tulajdonosi struktúrájának köszönhetően portálja egyedülálló szabadságot és önállóságot élvez a magyar sajtópiacon. Hogy ezzel szemben mi a valóság, hogy Soros hálózata miképpen képes irányítani a ballib sajtót, kétrészes írásunkban mutatjuk be.

Összeállításunk első részét ott hagytuk abba Soros és a 444.hu kapcsolatának bemutatását, hogy az MDIF (Media Development Investment Fund) befektetési alap 39 országban hozzávetőlegesen 111 médiavállalatot támogat, de megfogalmazásuk szerint kizárólag „kritikus”, „független” és „demokratikus” médiák részesülhetnek a támogatásból.

Sasa Vucinic a „független” médiakoordináló

Ez annak fényében érdekes, hogy Sasa Vucinic az MDIF Media Development Investment Fund (korábban MDLF) vezetője 1993-1995 között média tanácsadóként dolgozott a Soros Alapítványnál, ő tervezte és felügyelte az úgynevezett demokratikus és természetesen független, kritikus médiumok támogatását Közép-és Kelet Európában és a volt Szovjetunióban.

Forrás: oslofreedomforum.com

Ördögi ötlet – Jótékonysági lottó

Az MDIF befektetési alap mintegy 160 millió dolláros összbefektetése, több finanszírozóból tevődik össze.

Holland jótékonysági lottó
– Svájci és svéd fejlesztési lapok
– és természetesen a Soros-féle Open Society Foundation

A jótékonysági lottó, más néven a (Novamedia/Postcode Lotteries) irányítószám lottót 1989-ben alapították.

A közvetve a magyar ballib médiába pénzt pumpáló irányítószám lottó Hollandia mellett Svédországban, az Egyesült Királyságban és Németországban is működik.

Az ötlet nagyszerű, ezzel a módszerrel úgymond játszva adakozhatnak a jótékonysági lottózók.
Az azonban erősen kérdéses, hogy a lottóval játszó tömegek tisztában vannak azzal, hogy kézen-közön a befizetett pénzüket a kelet-közép európai térség ballib médiáinak finanszírozására használják. Hiszen a jótékonysági lottó számos szervezetet támogat az UNICEF-től, az UNHCR-en át a WWF-ig. A médiatámogatás azonban nincs feltüntetve az úgymond „jótékony” célok között.

Hatalmas pénzről beszélünk. A cityam.com kimutatása szerint 2015-ben a Jótékonysági – Irányítószám Lottó (Novamedia/Postcode Lotteries) 469 millió font (!) összeget osztott szét támogatásként.

CLINTON ALAPÍTVÁNY ÉS A HUMAN RIGHTS WATCH

Érdekes, hogy a támogatott szervezetek között megtaláljuk a magyar kormánnyal nyíltan szembe helyezkedő Cinton Alapítványt, és a Human Rights Watch-t is, aki a közel múltban meggyanúsította a magyar kormányt azzal, hogy a magyar határon bántalmazzák a menekülteket.

A régi ismerős, Neelie Kroes neve is felbukkan

A lottó tulajdonosa Boudewijn Poelmann, aki Nyenrode Business Universiteit, üzleti főiskolán szerzett diplomát. Ugyanott – zárójelben megjegyzendő –, remek ideológiai képzés is folyhat, hiszen az iskola Neelie Kroes holland liberális politikus, korábbi EU-biztos nevével fémjelzett.

Mint ismert a politikusnő korábban számos esetben bírálta a magyar médiaszabályozást.

ÖSSZEFOGLALÁS

Azt megállapíthatjuk, hogy a jótékonyság álságos leple alatt a Soros hálózat célja továbbra is a nemzetállamok tönkretétele, káosz gerjesztése azokban az országokban, ahol nem az általa kitalált „nyílt társadalom” eszmeiségét követő kormányok vannak hatalmon.

A Soros-polip közvetlenül is támogatja az MDIF-en keresztül a kelet-közép-európai, így a magyar ballib médiát, de az igazán nagy pénz az ördögien felépített hálózaton átfolyatva a jótékonysági lottón keresztül érkezik.

Forrás: Reuters

Visszakanyarodva Új Péter nyilatkozatához, amelyben a mindentől (kivéve a Soros-féle ideológiától) rettenetesen független főszerkesztő azt nyilatkozza, hogy a 444.hu „…főbb finanszírozói között nyugat-európai állami alapokat találunk, például a holland jótékonyságilottó-alapot…”.
Márpedig a lottós cég egy profitorientált cég, amely minden csak nem állami. Ez a szerencsejáték-multi, mint minden cég csak akkor fektet be valamibe, ha hasznot remélhet.

A haszon pedig Magyarországon tetten érhető, hiszen a finanszírozott, szintén magánkézben (!) lévő médiacégek a leszerepelt ellenzéki pártocskák helyett, a szintén támogatott NGO-kkal az oldalukon, kezdeményező szerepet vállalva kormányt szeretnének buktatni.

Persze, nem kérdés számukra, hogy mindezt a magyar nép és annak érdekei mentén teszik, és semmiképpen sem Soros pénzügyi érdekeinek kiszolgálóiként…

Így és ezért válhat a „független sajtóorgánum”, a hírgyár távolról irányított hírmanipulációs és politikai agitációs központtá.

(Összeállításunk következő részében némi ízelítőt adunk, hogyan működik a gyakorlatban egy „független” portál.)

forrás: magyaridok.hu

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 1.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 3.