in ,

Hülyék 2018 – Verekedés volt az MSZP választmányi ülésén?

Tagadta az MSZP elnök-helyettese, hogy dulakodás történt volna a párt múlt pénteki választmányi ülésén.

Magyar Hírlap szocialista forrásokra hivatkozva azt írta, eleinte csak vitatkoztak és kiabáltak a politikusok, ám a helyzet később elfajult. A lap szerint több MSZP-s megyei elnök is azt kifogásolta, hogy a két párt között létrejött együttműködés során a vártnál több listás helyet kaptak a Párbeszéd képviselői.

Dulakodás is volt a választmányban – ezzel a címmel közölt írást a Magyar Hírlap. A cikk szerint múlt pénteken este nyolc órakor még csak viták, üvöltözések voltak a szocialisták országos választmányának ülésén, ám később a viták dulakodásig fajultak. A lap szocialista forrásokra hivatkozva azt állítja, az egyik megyei elnök indítványozta, hogy ne a Párbeszéd jelöltjét indítsák az egyéni körzetben, ám ezt leszavazta a választmány. Ezt követően tíz megyei elnök szolidaritásból visszalépett. Másnap a szocialisták kongresszusán a küldöttek egy része még listát sem kapott, hogy mire, illetve kire is szavaz, nem beszélve arról, hogy az elektronikus szavazás során sokan úgy adták le voksukat, hogy a szerkezetet kezelni sem tudták.

Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese az ECHO TV kérdésére válaszolva, tagadta, hogy üvöltözés és dulakodás lett volna a párt múlt heti választmányi ülésén. Azt azonban elismerte, nem volt végig ott az egyeztetésen, mert egy kereskedelmi csatorna politikai műsorában volt vendég. Gőgös Zoltán állítása szerint pártjában egység van, és mindenki támogatja a Párbeszéd jelöltjeit,

mert ez a dolga. Mert mondja el mindenki a véleményét, és utána pedig támogass vagy hallgass! Mindenhol ez van, ez a normális.
Gőgös Zoltán a szivárogtató párttársainak azt üzente, kibeszélés helyett álljanak ki a kamerák elé, ha problémájuk van. A kongresszus végül az országos listát 164 igen, 42 nem szavazattal és 21 tartózkodással hagyta jóvá, vagyis 63-an nem támogatták a Párbeszéddel közös listaállítást.

Magyar Hírlap – ECHO TV Híradó

Jurák Kata – Üzenet a brüsszelitáknak: köszönjük, jól vagyunk!

Agyhalál – A Momentum elnöke börtönbe zárná a tanárokat