in ,

Hülyék 2018 – Amikor még Karácsony Gergely felesküdött az Alaptörvényre – hangfelvétel – Ma meg az ellenkezőjét állítja

Agyhalál

2014 őszén még semmi baja nem volt Karácsony Gergelynek az új Alaptörvénnyel, simán letette rá az esküt polgármesterként. Ma illegitimnek tartja, nem tenne rá esküt és kidobná a kukába.

A Gyurcsánnyal való összefogás miatt korábban unicumozó, manapság 13. havi nyugdíjat és alapjövedelmet ígérő, ám egy hibátlan politikai hirdetést feladni képtelen Karácsony Gergely a minap azzal állt elő, hogy nem kíván esküt tenni az Alaptörvényre.

Az ATV-ben arról beszélt: „Ma Magyarországnak olyan Alaptörvénye van, ami nem legitim. Ami az én értelmezésem szerint, politikai, erkölcsi értelemben semmis. Az, hogy jogi értelemben le lehet vezetni, hogy ezt jogszerűen fogadták el és a jogot szembeállították az igazsággal, az nem az én problémám. Majd oldja meg, aki akarja (…), miniszterelnökként én arra kérek mandátumot az emberektől, hogy ezt az alaptörvényt én ki akarom dobni a kukába”. 

Ugyanakkor Karácsony Gergely 2014 őszén még nem volt ennyire kényes a magyar Alaptörvényre: az önkormányzati választásokat követően ugyanis a zuglói polgármesteri esküjében a közjogi szabályoknak megfelelően felesküdött a magyar Alaptörvényre.

Az alábbi hangfelvételen mutatjuk Karácsony polgármesteri esküjét.

(Kereki Gergő, mandiner.hu)

Hülyék 2018 – Jobbról-balról támadják a Jobbik őszödi beszédét

Migration Aid ügy – Összevissza beszél a szakértő szerint a migránssimogató Migration Aid igazgatója