in ,

Hülyék 2018 – Jobbról-balról támadják a Jobbik őszödi beszédét

HA VONÁÉK ÉVEKEN ÁT MÁSNAK MUTATTÁK MAGUKAT, ÁTVERTÉK A SZAVAZÓIKAT

Nem csak a Jobbik táborában keltett felháborodást Mirkóczki Ádám keddi nyilatkozata, amelyet radikális körökben már a párt őszödi beszédének neveznek. Miután a Jobbik szóvivője gyakorlatilag megtagadta a 2010 előtti korszakot, és azt állította, hogy valójában soha senki nem az volt, mint akinek a radikális korszakban látszott, csütörtökön Karácsony Gergely az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kemény támadást intézett Vona Gáborék ellen.

A Magyar Narancs hasábjain úgy fogalmazott: „A Jobbikban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a nácizmus hangoztatását.”

Karácsony szerint a Jobbik Simicska Lajos oligarcha lopott pénzén kampányol,

többek között azt akarják elhitetni, hogy nem rasszista párt.

Szerinte Simicska tiltotta meg a szélsőjobboldali nézeteik hangoztatását annak érdekében, hogy a csicskapártot szalonképesnek tüntessék fel a balliberális „elit” körében. Ennek tudható be Vona pálfordulása is, amit a liberális fellegvárban, a Spinoza Házban tett látogatása is jelez – fejtette ki a miniszterelnök-jelölt.

Mirkóczki keddi, a Zugló TV-nek adott interjúját Gaudi-Nagy Tamás egykori jobbikos képviselő lapunknak elsőként nevezte a párt őszödi beszédének, és azt is kijelentette, hogy ezzel szembeköpték a korábbi radikális szimpatizánsokat. Ugyanakkor nem csak ez a nyilatkozat borzolja a kedélyeket a nemzeti radikális táborban. Mirkóczki az említett interjúban arról is beszélt, hogy

Alföldi Róbert rendező „nemhogy belefér, hanem egyenesen feltétele egy normális országnak”.

Ezzel szemben a párt 2010-ben még tüntetést is szervezett Alföldi ellen. A Mandiner.hu csütörtökön egy olyan hangfelvételt mutatott be, amelyen a párt országgyűlési képviselői a homoszexualitására utalva gúnyt űznek a színész-rendező nevéből.

A Szent Korona Rádió Sin City című műsorának 2010-es és 2011-es adásaiban Magvasi Ad­rián, a Jobbik XIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje „Robertina”, Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője „Farföldi” néven emlegette őt. A beszélgetésben Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője úgy fogalmaz:

„az a szégyen fennáll, hogy ő a Nemzeti igazgatója”.

Egy másik adásban Apáti István, a Jobbik parlamenti képviselője azt mondta Alföldiről: „Ha kicsit drasztikusabban és talán plasztikusabban akarnék fogalmazni, akkor azt is mondhatnám, hogy különösen a kultúra, a külügy és az oktatás területén tombol a liberális dögvész, ami itt jóvátehetetlen károkat okoz.”

Talán a fentiek miatt sem kizárt, hogy a cserben hagyott jobbikosok eleget tesznek a Vona Gábor által 2009-ben megfogalmazottaknak, miszerint ha a Jobbik visszaél szavazói bizalmával, ő azt várja a jobbikosoktól, hogy tüntessenek, s kérjék őt számon.

Toroczkai László (jobbra) és Vona Gábor 2010-ben még az árulók számonkérését ígérte
Fotós: Mirkó István

A pártelnök korábbi szavaira mozgolódás kezdődött a nemzeti radikálisok között, akik nem tartják kizárnak, hogy a párt budapesti kampányzáróján szembesítik korábbi szavaival Vona Gábort. Míg az elnök annak idején számonkérést várt el a tagoktól, 2010 márciusában egy gyulai találkozón Toroczkai László, a Jobbik egyik alelnöke számonkérést ígért.

– Összecsengő igény az ország minden pontján, hogy a Jobbik csapjon az asztalra, senkivel ne paktáljon le, ne feküdjön le senki akaratának júdáspénzért. Ez a nemzet nem viselné el, ha még egy politikai párt hazudna. A nemzeti oldal kiáll, összefog, támogatja a Jobbikot, viszont amint bebizonyosodik, hogy a párt valamelyik képviselője nem tartja be az ígéretét, keze-lába el lesz törve.

A Jobbik képviselői is el lesznek számoltatva – fogalmazott akkor Toroczkai, aki azóta is többször hangsúlyozta: számára elképzelhetetlen, hogy a Jobbik összeszűrje a levet bármely baloldali párttal, inkább lemondana alelnöki posztjáról. Korábban lapunknak úgy nyilatkozott, hogy bármikor hajlandó lenne az úgynevezett pártpolitikai pályafutását befejezni a Jobbikban, ha azt látná, hogy a pártérdek sérti a nemzeti érdeket.

MEGVESZTEGETTÉK AZ FKGP-T

A jobbikos Farkas Gergely által Midi Melániá­nak, az LMP jelöltjének tett lefizetési ajánlat után újabb megvesztegetési botrány főszereplője lett a Jobbik. ­Paulina László, a Független Kisgazdapárt (FKGP) alelnöke által a TV2 műsorában bemutatott dokumentumok azt tanúsítják, hogy a Jobbik különféle anyagi ajánlatokat tett annak fejében, hogy a kisgazdajelöltek visszalépjenek a helyi jobbikos javára. Az iratok szerint a Jobbik a választás eredményétől függetlenül vállalja, hogy kifizeti az FKGP budapesti irodájának működési költségét, továbbá átvállalja a párt peres ügyeinek költségét és jogászainak munkadíját, anyagilag segíti a kisgazdák vidéki programját, valamint a Jobbik és az FKGP közösen indul a 2019-es önkormányzati választáson. Mindezért cserébe a kisgazdapárt visszalépteti jelöltjeit az országgyűlési választáson. A záradék szerint a vállalások akkor lépnek hatályba, amikor az FKGP hivatalosan és sajtónyilvánosság előtt is bejelenti, hogy visszalépteti a nyilvántartásba vett jelöltjeit a jobbikosok javára.

A megállapodást a Jobbik részéről Szabó Gábor pártigazgató és Staudt Gábor ország­gyűlési képviselő írta alá.

A történtek után a kisgazdapárt jelöltjei egy emberként lázadtak fel ­Vonáék befolyásolási kísérlete ellen. Közleményükben azt írták, egyetlenegy párt előtt sem hajolnak meg, nem megvásárolhatók, számukra nem vállalható a Jobbik, ezért nem lépnek vissza a javukra. Úgy látják, hogy Balogh Károlynak, az FKGP elnökének egyéni akciójáról van szó, aki bagóért adta el őket és a magyar parasztságot, ezzel „jóváhagyta az iszlám vallás beáramlását” Magyarországra.

Közben az Origó.hu arról ír, hogy az LMP két újpesti politikusa Fejér megyében indul, ahol nincs helyi kötődésük. A portál úgy tudja, azért kellett a lakóhelyüktől távol indulniuk, mert korábbi helyi jelöltjeiket megfenyegették. A Fidesz szerint egyértelmű, hogy szervezett választási korrupció zajlik a Jobbiknál. Budai Gyula fideszes politikus azt mondta, a párt Simicska Lajos pénzén vásárolja meg az embereket és a különböző pártokat, hogy visszalépjenek a Jobbik javára. A kormánypárt szerint ez nemcsak a választás rendje elleni bűncselekmény, hanem szervezett választási korrupció, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket.
(Gabay Dorka, magyaridok.hu)

Bayer Zsolt – A PLIEUX-I VÁRKASTÉLY ABLAKA

Hülyék 2018 – Amikor még Karácsony Gergely felesküdött az Alaptörvényre – hangfelvétel – Ma meg az ellenkezőjét állítja