in ,

Hoppál Péter végre a lényegre tért: Nem készülünk kultúrharcra, de olyan szélsőségesek, mint NoÁr, biztos nem kapnak támogatást

„Az állami támogatás legyen olyan rang és nívó, amit ki kell érdemelni!” – fogalmazott az államtitkár.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, valamint fia Hoppál Hunor újságíró-műsorvezető és Kiss Fruzsina, az Ami összeköt című rendhagyó kötet szerkesztője volt Huth Gergely vendége a legutóbbi Polbeatben. A műsorvezető megkérdezte: harcos lesz-e a legújabb Orbán-kormány kultúrpolitikája, mire Hoppál Péter miniszterét, Csák Jánost idézve úgy fogalmazott: inkább értékalapú, amibe sok mindenki belefér, de a szélsőségesek nem.

A régi-új államtitkár, a Pesti TV és a PS-Polbeatek visszatérő szereplője elárulta: Csák János miniszterrel az első hivatali napjukon tartottak egy szűkebb körű megbeszélést, ahol rangos megszólalók egyből felvetették: harcos vagy nem harcos kultúrpolitikát folytatnak-e jövőben?

„Erre a válaszunk az volt, hogy értékalapút. Ha konkrétabban kell fogalmazni: olyan támogatási okiratot biztosan nem fogok aláírni, amiben destruktív, utcai anarchistákat pénzelnek, merthogy a Molnár Áron, azaz a NoÁr névre hallgató szinkronszínészt és politikai aktivistát az Emberi Erőforrások Minisztériuma súlyos milliókkal támogatta eddig.

Aki kisodródik a szélsőségesség ilyen fokára, az valóban éljen meg a piacról! Az állami támogatás legyen olyan rang és nívó, amit ki kell érdemelni!
Mindig is harcoltam az Aczél György-i gondolat ellen, hogy az államnak ítélnie kell a kvalitások felett, ugyanakkor az állam által felkért, hozzáértő szakembereknek igenis meg kell mondania, hogy milyen nívó fölött érdemes valaki köztámogatásra – érvelt Hoppál Péter, aki nyomatékosította: a hagyományőrző, értékalapú nemzeti kultúrpolitikába beletartozik az is, hogy például „az ikonográfiánk részét képező István, a király nagyszerű szövegírója (Bródy János – a szerk.) is részesülhessen támogatásból”, függetlenük attól, hogy fülsértő választási dalocskákat készített a kampányok során.

 

(mandiner.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Futóbolondok: Magyar György legszívesebben leváltaná a magyar választókat – Videó

Futóbolondok – Ezt nem hisszük el: Vajda Zoltán elvtárs szó szerint nem tudja, hogy minek is van a parlamentben – Videó