in ,

Hoppácska! Négyszeresére emelkedett Nagy-Britanniában a gáz ára

A nagykereskedelmi gáz ára januárban négyszeresére ugrott Nagy-Britanniában a tavalyihoz képest.

A nagy-britanniai Nemzeti Statisztikai Hivatal kedden közzétett adatai szerint a gáz nagykereskedelmi ára

januárban mintegy négyszerese volt az előző évi szinteknek, miután 2021 nyara óta a legnagyobb árrobbanást tapasztalták.

Az infláció és a fenyegető adóemelések mellett az energia árának ugrásszerű növekedése is nagyban hozzájárult a megélhetési válsághoz az Egyesült Királyságban. A statisztika szerint az országban a felnőttek 66 százaléka állítja, hogy a megélhetési költségek növekedését tapasztalta.

Az üzemanyagköltségek tavaly októberben emelkedtek, miután az országos szabályozó hatóság, az Ofgem 12 százalékkal megemelte az energiaárak felső határát, az árak várhatóan csak akkor fognak újból emelkedni, amikor a szabályozó áprilisban ismét megszabja a felső határt. Bár az Egyesült Királyság a legtöbb európai országhoz hasonlóan nem függ nagymértékben az Oroszországból származó gáztól, a Putyin és az EU között zajló viták és az ukrajnai invázió lehetősége hatással volt az általános piaci árra. Egyesek, köztük a Brexit párt vezetője, Nigel Farage, azt hangsúlyozzák, hogy

az Egyesült Királyság ellenállhatott volna az ilyen globális áringadozásoknak, ha úgy dönt, hogy saját földgáz-kitermelő iparágat fejleszt.

A kormány saját becslései szerint ugyanis a Bowland Shale földgázlelőhelyei a jelenlegi felhasználás mellett 50 évre elegendő energiát biztosíthatnának.

Boris Johnson miniszterelnök mégsem használta ki ezeket az erőforrásokat, ehelyett úgy döntött, hogy a szél- és napenergia állítólagos zöld alternatíváira összpontosít

– írta meg a Breitbart.

(Forrás: 888.hu, vadhajtasok.hu)

 

 

Add tovább!

Liberáls álkeresztények – Nyugaton már beférkőztek az egyházba, nálunk most kezdenek – Íme – Videó

Megfejtettük miért állt le a Blahán az építkezés: a főpolgármester „sz@rik rá!” – Videó