in ,

Hoppá! Újraindult a magyar kézifegyver-fejlesztés!

A Magyar Honvédség újabb fejlesztési projektjéről számolt be Maróth Gáspár a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón.

A Magyar Honvédség újabb fejlesztési projektjéről számolt be Maróth Gáspár a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón. A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos szerint a külföldi fegyvergyártók magyarországi beruházásai mellett a hazai cégek is lehetőséget kapnak a hadászati fejlesztésekben, példaként pedig kiemelte a magyar kézifegyvergyártás újraindítását.

Maróth Gáspár elmondta: másfél évvel ezelőtt bíztak meg egy magyar mérnökcsapatot, hogy élesszék újra a magyar harcászati kézifegyverek fejlesztését. Az új, magyar fejlesztésű fegyvercsalád első prototípusait be is mutatták a kecskeméti rendezvényen. A kormánybiztos elmondta: már együttműködési megállapodás is született arról, hogy a prototípusokat a Magyar Honvédség elkezdi tesztelni.

 

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka úgy fogalmazott: végre lesz magyar fegyvere a magyar katonának. Az altábornagy szerint a prototípusok több mint ígéretesek. Mint mondta, olyan új innovációt testesítenek meg, amely a XXI. századba repíti a magyar kézifegyvergyártást. A parancsnok kiemelte, hogy a Magyar Honvédség tapasztalt katonái is részt vesznek a fejlesztésben, hiszen visszajelzéseiket folyamatosan eljuttatják a gyárba, és azok alapján dolgoznak tovább a mérnökök.

Ha a katonák tapasztalatai alapján is úgy működnek a fegyverek, ahogy az elvárt, akkor a Magyar Honvédségnek magyar fegyvere lesz

– jelentette ki Ruszin-Szendi Romulusz.

Bozó Gábor, a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. vezérigazgatója elmondta: a magyar fejlesztésű kézilőfegyver-családnak – a pisztolytól a géppuskáig bezárólag – hat tagja van. Kiemelte: ezek a fegyverek teljesen magyar fegyverek, mindegyikben van olyan fejlesztés, amelynek szabadalmát is bejegyezték. A vezérigazgató azt mondta: bizakodóan néznek a jövőbe, hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnokának támogatásával hosszú távon folytathatják majd a fejlesztést.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Philip: a Momentum hülyéje szörnyű gyűlöletkampányról kesereg

Rendkívüli kiállás Tóth Gabi mellett!