in ,

HOPPÁ – Trump Nobel-békedíj nélkül is népszerűbb, mint Obama volt

Donald Trump amerikai elnök támogatottsága jóval magasabb, mint hivatali elődjéé, Barack Obamáé volt elnöksége azonos időszakában

Donald Trump amerikai elnök támogatottsága jóval magasabb, mint hivatali elődjéé, Barack Obamáé volt elnöksége azonos időszakában – adta hírül a Newsweek című lap a Rasmussen Reports közvélemény-kutató csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérését ismertetve.

 

A legújabb felmérés tanúsága szerint Donald Trump republikánus párti elnök jelenleg népszerűbb, mint 2016 őszén, választási győzelme idején volt. Támogatottsága a megkérdezettek körében 50 százalékos. Barack Obama elfogadottsága elnökségének második esztendejében stabilan 40 százalék alatti volt. Az adatok szerint Trump 50 százalékos támogatottságán belül 35 százalékos azok aránya, akik „nagyon erőteljesen” egyetértenek Donald Trump politikájával. Az elnököt ugyanakkor a megkérdezettek 41 százaléka utasítja el.

 

A Rasmussen megállapította: az elnök népszerűsége különösen a republikánus táborban erősödött. A valószínűsíthetően republikánus szavazók 64 százaléka úgy nyilatkozott: amikor az országot érintő fontos kérdésekről van szó, álláspontjuk nagyon közel áll az elnökéhez. A 2,5 százalékos hibahatárral dolgozó felmérés szerint Donald Trump az elmúlt időben folyamatosan növelte népszerűségét. Nyolc hónappal ezelőtt még a megkérdezetteknek csupán 40 százaléka támogatta őt.

A Rasmussent a lap az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató intézménynek minősíti, megjegyezve, hogy a 2016-os elnökválasztás idején a legpontosabb, a valóságot a legjobban megközelítő adatokat mutatott fel. A 2003-ban létrehozott Rasmussen Reports közvélemény-kutató intézetet az Egyesült Államokban konzervatív beállítottságúként tartják számon.

MTI

(forrás:pestisracok.hu)

„Konrád György, mint író: harmadrendű (szinte jelentéktelen) és unalmas

Úszó Eb: Elképesztő magyar fölény 200 méter pillangón