in , ,

HOPPÁ! – Soros György megbízható szövetségese lobbizik a Fidesz kirúgásáért a Néppártból

Anna Maria Corazza Bildt a liberális brüsszeli lap, a Politico hasábjain követelte, hogy a Fideszt rúgják ki az Európai Néppártból

Anna Maria Corazza Bildt a liberális brüsszeli lap, a Politico hasábjain követelte, hogy a Fideszt rúgják ki az Európai Néppártból. Mindezt egy olyan mondat kapcsán, amely el sem hangzott, amelyet ő maga adott a magyar miniszterelnök szájába. Nem meglepő módon Corazza Bildt szerepel Soros szövetségeseinek európai listáján.

 

Soros embere

A liberális brüsszeli lapban pénteken hajnalban jelent meg Anna Maria Corazza Bildt cikke. A svéd politikus az Európai Néppárt frakciójának tagja. Bildt emellett szerepel Soros György alapítványának azon listáján, amelyen Soros lehetséges vagy valós szövetségesei vannak felsorolva.

Anna Maria Corazza Bildt (középen).

Fotó: AFP

A dokumentumban az is olvasható, hogy a képviselők milyen témák iránt érdeklődnek. Corazza Bildt esetében ezek a „fogyasztóvédelem; az európai integráció; közös piac; verseny; az unión belüli szabad mozgás; nemi egyenlőség; a kisebbségek jogai, beleértve az LMBTQ-közösséget és a romákat; külügyek” – olvasható a képviselőről szóló anyagban.

A fő tulajdonságait felsorolva érdekes dolgokra bukkanhatunk.

Erősen progresszív; nem hezitál, ha úgy érzi, hogy szembe kell mennie anyapártjának útmutatásaival vagy ellenvéleményt kell megfogalmaznia konzervatív nézetek miatt”

– olvasható Soros György adatbázisában, ahol feltüntetik azt is, hogy férje a svéd külügyminiszter Carl Bildt.

Liberális mozgolódás az Európai Néppártban

Habár az Európai Néppárt egy jobboldali európai parlamenti (EP) formáció, vannak benne igen szabadelvű, liberális képviselők is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Soros listája is felsorol a frakcióból több olyan képviselőt, aki megbízhatóan kiáll a nyitott társadalom eszméje mellett.

Érdemes megjegyezni, hogy a Magyarországgal kritikus néppárti hangok egy hangos kisebbség részéről érkeznek, hiszen az utóbbi hónapokban a pártvezetés többször is kifejtette, hogy a jövőben is szorosan együtt kíván működni a Fidesszel és a magyar kormánypárt által az EP-be delegált képviselőkkel.

Manfred Weber először a választás másnapján gratulált a miniszterelnök győzelméhez, majd kiemelte, hogy örömmel várja a közös munka folytatását. Egy hónappal később, május elején pedig az EP-választásokra való felkészülés részleteit beszélte meg a néppárt vezetőivel a magyar miniszterelnök. Majd nem sokkal később Manfred Weber egy szlovéniai rendezvényen emelte ki Magyarország és a magyar kormány teljesítményét.

A néppártban azonban megindult egy mozgolódás, amely különösen a Stop Soros törvénycsomag elfogadása után erősödött fel.

Fake news a Politico hasábjain

Ennek legújabb állomása a Politicóban megjelent cikk. Ezzel kapcsolatban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is kiadott egy közleményt, ugyanis az egész cikk kiindulópontját egy olyan mondat képzi, amely el sem hangzott Orbán Viktor szájából.

Anna Maria Corazza Bildt vádaskodásainak hitelességéről mindent elmond, hogy az a mondat, amelyre cikkét alapozza, el sem hangzott Orbán Viktortól”

– reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a néppárti politikusnak a Politico című lapban megjelent, a magyar miniszterelnököt kritizáló írására.

Anna Maria Corazza Bildt cikke szerint Orbán Viktor átlépett egy határt a múlt hónapban, amikor a nagy német államférfi, Helmut Kohl örökségét felidéző eseményen azt állította, hogy „Magyarország illiberális demokráciamodellje hajtóerőt jelent majd Európa és az EPP megújítására”. Csakhogy ilyesmit nem is mondott a miniszterelnök – áll az MTI-n megjelent közleményben.

Orbán Viktor júniusban a Budapesti Európa-beszéd címmel rendezett konferencián szólalt fel a magyar fővárosban, az eseményt Helmut Kohl egykori német kancellár halálának évfordulóján tartották meg. Itt egyebek között arról beszélt a miniszterelnök, hogy erős Európához erős nemzetállamokra van szükség.

Hangsúlyozta: Magyarország több területen is fel tudja ajánlani segítségét a közös európai politikához, így jó példát tud mutatni a gazdasági reformok terén, és segítséget tud nyújtani a migránsok hazaszállításához.

Noha az Európai Néppárt (EPP) vezetői követtek el hibákat „a mi rovásunkra”, a Fidesz kitart a pártcsalád és Helmut Kohl eszméi mellett,

dezertálás helyett inkább vállaljuk a nehezebb feladatot: újítsuk meg az Európai Néppártot, és segítsünk abban, hogy visszataláljon kereszténydemokrata gyökereihez”

– mondta a beszédében akkor Orbán Viktor.

Anna Maria Corazza Bildt azonban ennél is tovább megy, ugyanis számos olyan hazugságot állít a cikkben, amely egyszerűen nem állja meg a helyét. Sőt, egy helyen le is lepleződik a politikus, ugyanis kiderül, hogy még több migránst szeretne Európában látni.

Anna Maria Corazza Bildt.

Fotó: AFP

„Az Orbán-kormány alatt a menedékkérőkön való segítésért börtön jár, vagy börtönnel fenyegetik őket. A jogvédők bebörtönzése és a menekültek jogainak megsértése az EU-s jog ellen való” – írja mindezt cikkében a képviselő úgy, mintha bárkit is börtönbe zárattak volna. Emellett érdemes megjegyezni: ha valaki segítséget nyújt egy bűncselekmény elkövetéséhez, ebben az esetben mondjuk az illegális határátlépéshez, akkor az maga is bűnözővé válik. Ez egyébként hamar világos lesz Elin Erssonnak is, a svéd aktivistalánynak, aki időlegesen megmentett a deportálástól egy afgán migránst. Corazza Bildt érvelése szerint tehát akkor a svéd állam értékei sem egyeztethetők össze az EU-s joggal, ugyanis az aktivistalányt szintén börtön fenyegeti.

A képviselő szerint Orbán Viktor megtámadta az akadémiai és a kulturális szabadságot. Előbbiről mi is írtunk, talán végre kisöprik a genderlobbit a tudományos akadémiáról, utóbbiról pedig bőszen tudnának mesélni azok a művészek, akik tele pofával diktatúráznak a közpénzen finanszírozott fellépésük alkalmával.

A képviselőnő sérelmezi továbbá a miniszterelnök azon gondolatát, amely szerint az EU elősegíti muszlim migránsok invázióját. Ezzel kapcsolatban javaslunk egy sétát Birminghamben, Molenbeekben vagy épp Párizs külvárosában. De ha nem akar messzire menni, ideje lenne körülnézni Stockholmban is.

Mégis, a képviselőnőnek talán a leginkább arcpirító kritikája arra vonatkozik, hogy az Országgyűlés nemrég kimondta: idegen népességet nem lehet betelepíteni Magyarországra a magyar emberek beleegyezése nélkül. Corazza Bildt szerint ezzel elzárták az utat a bevándorlásprobléma közös megoldása elől. A képviselő kifejti, hogy amellett, hogy a bevándorlás problémájának a kiváltó tényezőit is orvosolni kell, egy olyan rendszert is létre kell hozni, amellyel szabályozott, legális migráció hozható létre.

Vagyis a migránsokat szabályozottan be kellene telepíteni Európába.

A képviselőnő kifejti, hogy azért is probléma, hogy Magyarországra nem lehet migránsokat telepíteni, mert így nincs közös európai teherviselés, és egyre több migránst fenyeget a kitoloncolás veszélye. (Megjegyzem, hogy ha ez az okfejtése helyes, akkor mi itt Közép- és Kelet Európában inkább örülünk ennek).

Otromba hazugság

Corazza Bildt egy otromba hazugságot is megenged magának. Ezt írja a miniszterelnökről:

Ugyancsak aggasztó, hogy erélyesen kifejezte támogatását Putyin ukrajnai háborúja iránt, valamint aziránt, hogy oldják fel a Moszkva elleni szankciókat, mindezek pedig ellentétesek az Európai Néppárt értékeivel, amely erősen támogatja, hogy Ukrajna független és szuverén maradjon”

– írta a képviselőnő.

Nincs olyan magyar politikus, de talán még közéleti személyiség sem, aki kifejezte volna bármikor is, hogy támogatja Oroszország ukrajnai tevékenységét. Egyszerűen felháborító, hogy ilyesmi egyáltalán megjelenhet – akár csak véleményként – egy magát függetlennek tartó lapban.

Sőt, Magyarország kifejezetten támogatta Ukrajnát: miközben az ukrán állam a szakadárokkal háborúzott, Oroszország elzárta a gázcsapokat és egy időben Ukrajna Magyarországtól vásárolt gázt. Magyarország számos esetben segítette az ukrán államot és az annak a területén élő magyar kisebbséget. A két ország között a viszony akkor romlott meg, amikor az ukránok kicsinyes bosszút akartak állni az orosz kisebbségen és ez a kárpátaljai magyarokon csattant. Az oktatási törvényről van szó természetesen, amely megfosztja a magyar kisebbséget azon jogától, hogy anyanyelvén tanulhasson. Orbán Viktor legutóbb Tusnádfürdőn beszélt arról: a fennálló vitáink ellenére korrekt viszonyra törekszünk Ukrajnával.

A képviselőnő mindezek után azt javasolja: vitassák meg az Európai Néppárton belül, hogy fel kellene-e függeszteni a Fidesz tagságát, vagy ki kellene-e zárni a pártot. (Érdemes kiemelni, hogy ezek szerint ezt a témát nem vitatta meg a néppárt eddig. Márpedig a hazai balliberális sajtó úgy fogalmazott korábban: „napirenden van a Fidesz kizárása az Európai Néppártból”. Ez a vágyvezérelt újságírás egy újabb szép darabja volt).

Érdemes kiemelni, hogy Magyarország valóban többször is kifejtette, hogy az Oroszország elleni szankciókat el kell törölni. Ám emögött gazdasági logika áll, nem politikai. Hiszen, ha bizonyos dolgokat nem exportálhat Európa Oroszországba, akkor azon mindkét fél veszít. És miközben mindkét fél veszít, közben a szankciók nem érik el politikai céljaikat: vagyis azt, hogy az oroszok fejezzék be a szakadárok támogatását.

Sorosék újabb provokációja

A Politicóban megjelent cikk Soros György és szövetségesei újabb provokációja, egy újabb a Magyarország elleni méltatlan támadások sorában.

Az időzítés arról árulkodik, hogy a terv talán az Európai Néppárt megosztása lehet. Egy évvel a választások előtt boszorkányüldözésbe kezdeni, vagy kizárásokat vizionálni kizárólag a párt szétverését szolgálja.

Fotó: AFP

Az Európai Néppárt sokféle csoportból áll, de eddig egy erős, nagy és viszonylag egységes közösség volt. A jobboldali pártban azonban mind több szereplő lesz fokozatosan bevándorlásellenes. Érdemes itt gondolni például a bajor CSU-ra, amelynek egyik vezetője Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter, aki mind szigorúbban bánásmódot követel a migránsokkal szemben. Az elmúlt években a bevándorlásellenes álláspont mindinkább elfogadott lett, míg régebben a ezt a nézőpontot kifejezetten a szélsőjobboldalhoz kötötték.

Mindez nem jó hír Soros Györgynek és a nyitott határok iránt elkötelezett híveinek. Emiatt érdekükben áll gyengíteni az Európai Néppártot.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Itt egy friss példa rá, hogy Magyarország mennyire támogatja Ukrajna lerohanását

HOPPÁ! – Többszörös a túljelentkezés, bővítik a honvédkadét-képzést