in

HOPPÁ! – Schiffer András kiosztotta az ellenzéket, miközben a Fideszt dicsérte

Az LMP korábbi vezetője hozzátette: 2016 óta figyelte „rémülten”, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezését

Kormányváltás minden többpárti demokráciában akkor következik be, ha kellő számú kormánypárti szimpatizánst meg lehet győzni arról, hogy az ellenzéki párt számára jobb ajánlatot kínál.

Ez itthon elmaradt – mondta Schiffer András az ATV-ben. Az LMP korábbi vezetője hozzátette: 2016 óta figyelte „rémülten”, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezését leszámítva egyetlen olyan innováció sem volt az ellenzéki pártoknál, amely ne a már egyébként is meglévő, és a kormánnyal szemben álló ellenzéki tábor újraosztásán dolgozott volna. Szerinte az ellenzék feladta annak a lehetőségét, hogy kormánypárti szimpatizánsokat meggyőzzön, miközben a Fidesz éppen ellenkezőleg tett. A kormánypárt a kerítés építésével baloldali, a Jobbik nem igazán szerencsésen sikerült arculatváltásánál pedig jobbos szavazókat tudott megnyerni.

Rámutatott: az emberek sokasága nem a politikával kel és fekszik, olyan primer kérdések izgatják, mint a rezsi és a biztonság. Ezekre a kérdésekre pedig a Fidesz tudott számukra elfogadható választ adni. Leszögezte: ha az ellenzéki oldal továbbra is csupán a hatalomtechnikával foglalkozik, az egy következő kiadós vereség előfutára.

Magyar Hírlap

(forrás:www.echotv.hu)

„Csóróság” „Orbánisztánban”: közel 40 (!) százalékkal nőtt az autóeladás Magyarországon

Szijjártó szerint az osztrák kormány legutóbbi döntése a családi pótlékokról méltánytalan és tisztességtelen a magyar emberekkel szemben.