in

„Csóróság” „Orbánisztánban”: közel 40 (!) százalékkal nőtt az autóeladás Magyarországon

Az ellenzéki propaganda által súlykolt orbáni nyomorúság újból kimutatta foga fehérjét

Az ellenzéki propaganda által súlykolt orbáni nyomorúság újból kimutatta foga fehérjét: az előző év azonos időszakához képest 38,9 százalékkal több, 12 056 személygépkocsit helyeztek forgalomba áprilisban, az idei első négy hónapban pedig 32,2 százalék volt a növekedés 2017 azonos időszakához képest – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a carinfo.hu autópiaci hírportál.

Az MGE az előrejelzéseket meghaladó növekedést a magánvásárlók visszatérésével indokolja, arányuk a közlemény szerint meghaladja a 40 százalékot.

Az alacsony betéti kamat és a kifutóban lévő devizahitelek lezárása ösztönzi az autóvásárlásokat, de feltételezhető, hogy a céges vásárlások egy része, különösen a kisebbek, magán vásárlásnak tekinthetők – tették hozzá.

Az egyesület szerint a belföldi autópark egyre nagyobb része cserélődik ki, de a külföldről érkező használt autók korösszetétele továbbra is egészségtelen. Áprilistól 114 új, árammal hajtott jármű közlekedik és az MGE továbbra is arra számít, hogy idén 2000-2500 elektromos autót helyezhetnek forgalomba.

Jelentősen, 56,4 százalékkal nőtt a nagyhaszongépjárművek forgalomba helyezése. A 677 új jármű az előrejelzéseket is meghaladta és elsősorban a nagy szállítmányozók flottabeszerzéseivel magyarázható – írták. A havi és az idei eladási rangsorban is a Skoda, az Opel és a Toyota, valamint a Volkswagen következik a Ford után 5 és 10 százalék közötti piaci részesedéssel.

MTI; Fotó: Origo

(forrás:pestisracok.hu)

Baj van! – Felpörög a háború Ukrajnában

HOPPÁ! – Schiffer András kiosztotta az ellenzéket, miközben a Fideszt dicsérte