in ,

HOPPÁ! – Román politikus ismerte be, hogy Orbánnak igaza van

Laurențiu Rebega román független európai parlamenti (EP) képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök jól írta le a román valóságot tusnádfürdői beszédében – írja a Figyelő

Laurențiu Rebega román független európai parlamenti (EP) képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök jól írta le a román valóságot tusnádfürdői beszédében – írja a Figyelő.
Napok óta ünnepélyesen számol be arról az ellenzéki média, miként háborodtak fel román ellenzéki politikusok a magyar miniszterelnök beszédén. Itt van nekik egy újabb hír, hátha ezt is olyan élvezettel fogják közölni. Laurențiu Rebega román független európai parlamenti képviselő nemhogy nem kezdett el hisztizni Orbán Viktor beszéde miatt, hanem beismerte, hogy mennyire valóságos képet festett Romániáról, amikor úgy fogalmazott: a román állam száz éve nem tudja, mit kezdjen az erdélyi magyarokkal.

Rebega hozzátette: Románia a románokkal sem tud mit kezdeni. Az EP-képviselő az erről kiadott közleményében összehasonlította a két államot, és arra jutott, Románia messze nem áll olyan jól, mint Magyarország, éppen ezért fájdalmasak a románok számára Orbán Viktor szavai. Magyarország egy főre jutó GDP-je jóval magasabb, mint Romániában, jobban illeszkedik az EU intézményrendszerébe, a visegrádi országok szimbolikus vezetője, az országnak stabil demokratikus rendszere van, vezetője pedig tud jövőképet kínálni honfitársainak – sorolja Rebega.

A román politikus mellesleg nem egy helyi öngyűlölő DK-s, többen nacionalistaként tekintenek rá, ami többek között azért lehet, mert erős és elkötelezett támogatója a Moldovai Köztársaság Romániával való egyesülésének. Ezek szerint valószínűleg nem hivatalból dicsérte Magyarországot, miközben saját országát elmaradottnak titulálta hozzánk képest, csupán leírta a valóságot.

Figyelő

(forrás:www.echotv.hu)

NA VÉGRE! – Csoda történt: Líbiába szállította vissza a Földközi-tengerből „kimentett” migránsokat egy olasz hajó

Óriási siker: a Minority SafePack elérte az egymillió hitelesített támogató aláírást