in ,

Hoppá! Nem kedvelik Trump ellenfelét az amerikaiak! Nagyon nem. Az amerikaiak 58 százaléka szerint Biden nem lenne képes befejezni egy 4 éves ciklust

Még a demokrata szavazók 49 százaléka szerint is túl öreg hozzá Obama korábbi alelnöke

Még a demokrata szavazók 49 százaléka szerint is túl öreg hozzá Obama korábbi alelnöke, aki néha élő adásban felejti el, hogy hol van, és hogy milyen pozícióra pályázik. A Demokrata Párt valódi jelöltje az alelnök lehet, akinek a kilétéről viszont még nincs hír, de annyit szinte biztosra vehetünk, hogy nő lesz, valószínűleg fekete.

 

Az amerikai szavazók nagy része – beleértve a demokrata szavazók felét is – úgy vélekedik, hogy Joe Biden, a Demokrata Párt hivatalos elnökjelöltje,

nem lenne képes egy teljes elnöki ciklus végigkormányzására.

A demokrata szavazók által az előválasztáson Trump ellenfelének választott veterán politikus már akkor is aktívan politizált, mikor a hidegháborúban a Szovjetunió még potens ellenfélnek tűnt, így nem csoda, hogy napjainkra némileg kiöregedett.

A kor azonban önmagában nem jelentene automatikus kormányzási impotenciát, hiszen az Egyesült Államok rengeteg jól vizsgázó vezetője került már ki idős jelöltek közül,

Joe Biden azonban gyakran élő adásban felejti el, hogy éppen hol van.

Nyilatkozott már úgy, hogy perceken keresztül nem vette észre, hogy végig szenátorválasztásról beszél – holott elnöknek indul –, volt, hogy egy tüzes beszédet is mondattak vele, aminek a végére véletlenül odanyilatkozta, hogy „Bármi áron le kell győzünk Bident” – aki ugye ő maga.

A legerősebb beszéde viszont egy másfél percig tartó értekezés volt a koronavírusról, ami egész egyszerűen nem volt értelmezhető még az angol anyanyelvűeknek sem, mivel a mondatoknak nem volt eleje, vége, állítmánya, stb.

A Demokrata Párt ezután döntött úgy, hogy a koronavírusra hivatkozva nem engedi, hogy a korábbi alelnök vitákon vegyen részt, azóta lényegében bujkál a nyilvánosság elől egy-két sajtófotózást leszámítva. Lényegében kevesebbet szerepelt a sajtóban, mint a valószínűleg halott Kim Dzsongun.

Az amerikai választók jelentős része abban is egyetért, hogy az elnökválasztás végső soron nem Biden és Trump, hanem Biden alelnökének és a jelenlegi elnöknek a küzdelméről fog szólni.

 

(Békési Marcell, 888.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egyre több szervezet üdvözli a Pride elmaradását! Íme a nyilatkozatuk!

Bohár Dani: le lehet szállni a Balatonról!