in ,

Bohár Dani: le lehet szállni a Balatonról!

2020 nyarára eljutottunk odáig, hogy a Balaton-ellenes hangulatkeltés politikai termékké érett.

2020 nyarára eljutottunk odáig, hogy a Balaton-ellenes hangulatkeltés politikai termékké érett. Ellenzéki pártok abban látják a potenciált, hogy a magyar tenger ellen szítják az embereket. Ilyen ország tényleg nincs még egy a világon. 

Remélem, abban egyet tudunk érteni, hogy 2020 az utóbbi évtizedek egyik legnehezebb éve. A koronavírus miatt teljesen átszabta eddigi életünket, és benne utazási szokásainkat. 2020 az az év, amikor a magyar emberek jelentős hányada belföldön tölti el a még megmaradt szabadságát, szabadidejét. A turizmus az elsők között volt azon iparágak közül, amelyeket nagyon komolyan arcul csapott a COVID-19. Egyik napról a másikra nyugodtan kijelenthetjük, hogy a vendéglátás megszűnt létezni. Szállodák, éttermek, bárok zártak be. Hatalmas kérdés volt, hogy egyáltalán újra tudnak-e nyitni. A magyar emberek összefogásának és a jó kormányzati döntéseknek köszönhetően jól átvészeltük a nehéz időket. A nyár elejére pont minden újra meg tudott nyitni, a karanténból kiszabaduló emberek pedig újra nekiálltak utazni. Leginkább belföldöés leggyakrabban a Balatonra, ugyanis nyár van.

Az MSZP és a Momentum stratégái meglátták a lehetőséget: az idei nyáron fél Magyarország a Balatonon lesz. Mit csináljunk, mit csináljunk – morfondíroztak a szellemi nagyságok. Hát! Találjuk ki azt, hogy az Orbán ellopta a Balatont is. Hú! Ez nagyon jó ötlet! Egymás tenyerébe csaptak és el is indultak a Balcsira.

Az ellenzéki pártoknak az fáj, hogy a Balatonon nincsenek szabadstrandok, illetve mindent megvettek (pontosabban elloptak) Orbán strómanjai (Mészáros, Tiborcz).

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Balaton mellett nőttem fel, emiatt minden szegletét ismerem a tónak (főleg a déli partot). Éppen emiatt szeretném tiszteletteljesen jelezni Fekete-Győr Andráséknak, hogy nettó baromság, amivel kampányolnak. Balatonmáriafürdőn töltöttem a fél gyerekkoromat. A 700 fős községben összesen 7 szabadstrand van. Hetes darab! Sőt, Máriafürdőről elindulva kelet felé ritka az olyan balatoni város, falu, ahol ne lenne ingyenes fürdőhely.

Az északi part az más tészta. Az északi parton valóban ritkábbak a szabadstrandok, de ebben az esetben is szeretnéóvatosan megjegyezni, hogy a Balaton felső részén mindig (mióta az eszemet tudom) jóval kevesebb ingyenes strand volt. Értem én, hogy tök jó rákenni az Orbán-kormányra, hogy elvette az emberektől a Balatont, de ez akkora baromság, hogy nem tudom elképzelni ki veszi be?! Aki járt már 2010 előtt is a Balatonon, az tudni fogja, hogy hiába bringázgat Fekete-Győr Andris és hiába nyomja az Insta-sztorikat, a hazugságaiból akkor sem lesz igazság.

És ha már 2010 előtti időszak és Balaton. Tudom, unalmasnak tűnhet visszaidézni azokat a sötééveket, de érdemes. 2010 előtt ugyanannyi fizetős strand volt a Balatonnál, mint manapság. A hatalmas különbség, hogy jelenleg aki fizet a beachért, az kap is valamit. Szolgáltatást, európai, modern, tiszta környezetet, sőt néhol homokos partszakaszt. 2010 előtt lehúzták az embereket a belépővel, aztán két csobbanás között maximum játszhattak egyet valamelyik rozsdás libikókán. Az elmúlt 10 évben a Balaton Magyarország legmenőbb helye lett. A Balaton a 2010-es évek végére lett valódi magyar tenger. És azért vált azzá, mert rengeteg pénz ömlött a térségbe, amelyet okosan használtak fel.

Az ellenzéki pártok mellett a balliberális sajtónak is van saját narratívája a Balatonnal szemben, ami úgy szól, hogy drága. A lejáratások középpontjában jelenleg az áll, hogy kiválasztanak egy egzotikus országot, onnan egy szállodát, majd összehasonlítják az árakat egy balatoni hotel áraival. Nagyszerű! Itt is szeretném megjegyezni, hogy a luxusszállodák mindenhol drágák, de szerencsére a Balaton tele van apartmanokkal is, amelyeket jóval könnyebb megfizetni. Drága a lángos, drága a hekk. A Balatonon mindig drágább volt a lángos vagy a hekk, mint az ország más tájain. A Balaton nem idén lett drága, a Balaton mindig is drágább volt, mint más magyar régió. Ez van, tetszik vagy sem.

Az viszont rendkívül pozitív, hogy senki fejéhez nem tartanak pisztolyt, hogy utazzon a Balcsira nyaralni, sőt még lángost sem kötelező enni.

Örömmel tölt el, hogy hiába a momentumos és szoci vergődés, az emberek pihenni és magukat jóérezni mennek a Balatonra. A Balaton mindannyiunké. Fekete-Győr is jobban tenné, ha nem aláíró íveket dugna a nyaralók orra alá, hanem mondjuk mesélne a követőinek a legnagyobb magyar tó szépségeiről. Több értelme és nagyobb haszna lenne.

(Bohár Dani, 888.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Nem kedvelik Trump ellenfelét az amerikaiak! Nagyon nem. Az amerikaiak 58 százaléka szerint Biden nem lenne képes befejezni egy 4 éves ciklust

Hoppá! Putyin bejelentette az első orosz koronavírus-vakcina bejegyzését