in ,

Hoppá! Kovács Zoltán államtitkár lánya is jelen van Nila nevű keresőkutyájával a földrengés sújtotta Törökországban! (FOTÓK)

Vitéz gróf Molnár-Gazsó János szerint „méltatlanul keveset beszélünk a mentési munkálatokban aktívan szolgáló kutyákról”.

Szinte minden Facebook-felhasználó belefuthatott a napokban egy fáradt, saras mentőkutyát ábrázoló fotóba. A felvétel a leírás szerint Törökországban készült, azon térségek egyikében, amelyeket a hétfői földrengés súlyosan érintett.

Vitéz gróf Molnár-Gazsó János, a Vitézi Rend főkapitánya hívta fel arra közösségi oldalán a figyelmet, hogy

„méltatlanul keveset beszélünk a mentési munkálatokban aktívan szolgáló kutyákról”.

Pedig ezek a négylábúak azok, akik napi 10-12 órán át, fáradhatatlanul keresik a romok alá temetett túlélőket – jegyezte meg. Majd hozzátette, „nélkülük sokkal nehezebb lenne”.

„A kutya nem egyszerűen csak háziállat, hanem annál sokkal több. Ők a társaink és barátaink” – zárta gondolatait vitéz gróf Molnár-Gazsó János.

 

 

 

 

 

Kovács Zoltán lánya, Ilka is menti a menthetőt Nilával

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pedig közvetlenül a török-szír földrengések után arról számolt be, hogy büszke lányára,

Ilkára, aki keresőkutyájával, Nilával együtt utazott Törökországba,

hogy segítsék a földrengés utáni mentést.

Kovács Ilka a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Kutató Mentő Alakulatának tagjaként teljesít szolgálatot a katasztrófa sújtotta övezetben.

 

 

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

Rendkívüli – Deutsch Tamás: azonnal váltsák le Delbos-Corfield képviselőt!

Bréking! Orbán Viktor tárgyalt Zelenszkij ukrán elnökkel