in ,

Hoppá! Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV a jobbikos Bíró László ellen

Elindult a nyomozás

Költségvetési csalás gyanújával, Tényi István feljelentése alapján indított eljárást a baloldal bukott antiszemita jelöltjével, Bíró Lászlóval szemben a NAV. Mindeközben Hadházy Ákos is feljelentette Bírót hamis magánokirat felhasználása és költségvetési csalás miatt – írja a Magyar Nemzet.

Elrendelte a nyomozást a NAV azon feljelentés alapján, amelyet Tényi István költségvetési csalás gyanúja miatt tett Bíró Lászlóval szemben – írja a Magyar Nemzet. A lap megkereste az ügyben az adóhatóságot, amely a sajtóérdeklődésre azt válaszolta, hogy

a NAV folyamatban lévő ügyről nem hozhat nyilvánosságra részleteket.

Portálunk is beszámolt róla: a közelmúltban lezajlott a szerencsi időközi országgyűlési választás, ahol az ellenzék közös jelöltje, az antiszemita, rasszista kijelentéseiről elhíresült Bíró László alulmaradt a fideszes Koncz Zsófiával szemben.

LAPÍTOTTAK AZ ELLENZÉKI PÁRTOK

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csupán a választás másnapján közölte: bár egy Bíróval kapcsolatos súlyos korrupciós ügyről tudomása volt, szolidaritásból erről a nyilvánosságnak nem, az ellenzéki pártok vezetőinek viszont beszámolt – akik ezután sem tettek semmit. A Magyar Nemzet felidézi, hogy a baloldali pártok egy nap hallgatás után közös közleményben határolódtak el Hadházy állításától, azt hangoztatva, hogy Bíróval kapcsolatos aggodalmaival egyiküket sem kereste meg a független képviselő.

 

ELINDULT AZ ELJÁRÁS

Tényi István ekkor korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen, amely alapján három év szabadságvesztésre is ítélhették volna a baloldal prominenseit, ám az ügyészség végül elutasította a beadványt. Tényi ezután immár költségvetési csalás gyanújával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen tett bejelentést. Utóbbi a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vizsgálati osztályának továbbította a feljelentést, amely a jelek szerint megindította az eljárást.

HADHÁZY IS FELJELENTÉST TETT

Mindeközben Hadházy Ákos közösségi oldalán bizonyítékokat tett közzé Bíró László korrupciógyanús ügyéről, megerősítve: bizonyítani tudja, hogy az ellenzéki pártok vezetőinek értesülniük kellett a jelzéseiről, amelyeket többüknek személyesen tett meg. A Magyar Nemzet érdeklődésére a független képviselő most azt közölte, hogy hamis magánokirat felhasználása és költségvetési csalás miatt már megtette feljelentését a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatóságán Bíró Lászlóval szemben.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Varga Judit most a BBC műsorvezetőjét tette helyre! Videó

A spanyolok is üzentek a magyaroknak: minden európai adósa Magyarországnak és Lengyelországnak