in , ,

Varga Judit most a BBC műsorvezetőjét tette helyre! Videó

Újabb intejút adott a BBC-nekVarga Judit

Újabb intejút adott a BBC-nekVarga Judir  az uniós költségvetés kapcsán elért lengyel-magyar sikerről. Facebook-oldalán így kommentált: Kérem, senki ne lepődjön meg, hogy az  5 és fél perces interjúból másfél percet egy ténybeli tévedésektől és vádaktól hemzsegő felvezető tett ki. Így értékelte tehát a műsorvezető valótlan állításaival teletűzdelt felkonferálását közösségi oldalán az igazságügyi miniszter, aki a szűkös időkeret ellenére karakán válaszokkal reagált a hazánkat ért vádakra.

 

ÍME A VIDEÓ:

https://www.facebook.com/watch/?v=1010793496084559

 

 

A magyar igazságügyi miniszter,- mikor végre hagyta szóhoz jutni, a BBC szereplési vágytól égő műsorvezetője -kifejtette, hogy

Mindenekelőtt a józan ész győzelme a csütörtöki megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetéséről, a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról, illetve a közösségi források kifizetéséhez fűzött jogállamisági feltételrendszerről.

Varga Judit Judit leszögezte, hogy Európa, ideológiai viták helyett, végre a világjárványra és annak negatív gazdasági hatásaira fókuszál, és ennek megfelelően példa nélküli pénzügyi csomagot hagytak jóvá a tagországok vezetői.

Egyértelművé vált a megállapodással, hogy az Unió alapszerződéseit nem lehet megkerülni, illetve nem lehet a költségvetésen keresztül politikai zsarolást alkalmazni egyes tagállamok ellen annak érdekében, hogy azok megváltoztassák álláspontjukat bizonyos fontos kérdésekben

—jelentette ki Varga Judit, majd visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint a magyar kormány elfogadja az Európai Unió pénzét, a demokratikus normáit azonban nem.

 

Megismételtem, hogy az Uniónak már eddig is számos eszköze volt a pénzügyi érdekei megvédésére, így nem lett volna hozzáadott értéke egy, a tervezetthez hasonlóan rendkívül tágan meghatározott, nem megfelelően definiált jogállamisági mechanizmusnak. A magyar kormány garanciákat kért a tisztességes eljárás, a jogbiztonság biztosítására, amelyeket meg is kapott csütörtökön

—hangsúlyozta a BBC érdeklődésére a magyar igazságügyi miniszter.

Nem először gyűlik meg Varga Judit baja a BBC-vel. Idén június elején a tájékozatlan Kirsty Wark kérdésére kellett válaszolnia a magyar rendkívüli jogrenddel kapcsolatban. Az épületes interjút itt nézheti vissza.

A miniszterasszony akkor a következő megjegyzést fűzte az intejúhoz:

A BBC-nek adott csütörtök éjféli élő interjúm pontosan megmutatta, hogyan is működik a nyugati liberális média gépezete. A beszélgetés során mintha nem egy objektív, független, az igazságot kereső riporterrel beszélgettem volna, hanem egy politikussal, akit láthatóan nem a kérdésekre adott válaszaim érdekeltek, sokkal inkább törekedett a politikailag motivált vádak megfogalmazására. Érdekes, hogy a liberális elit által hangoztatott objektív tudósítás éppen hogy náluk nem biztosított. Én továbbra is határozottan fogom képviselni a magyar álláspontot.

 

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Agyhalál – Elzavarták az álorvos Gődényt egy budapesti bevásárlóközpontból, engedély nélkül reklámozta volna magát

Hoppá! Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV a jobbikos Bíró László ellen