in ,

A kirúgott Indexes bevallotta: nem volt politikai nyomás a lapon

Minő fordulat, elismerte.

Nem tapasztalt az Index cikkeinek tartalmára vonatkozó politikai nyomást, mondta Dull Szabolcs a 444 szerint.

Majd arról beszélt, hogy szerinte az is „a nyomásgyakorlásnak egy formája, hogy a szerkesztőség szervezetére érkezik a nyomás”. Ez utóbbi mindössze annyit jelentett, hogy a pazarlóan működő lapot a tulajdonos megpróbálta úgy átszervezni, hogy ne legyen veszteséges – számolt be erről az Origo.

Mint arról már korábban írtunk, Bodolai László, a lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke súlyos dolgokat közölt az Index kirúgott főszerkesztőjéről, Dull Szabolcsról egy zárt internetes fórumon. Bodolai szerint Dull üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának és baloldali politikusokkal egyeztetve szándékosan verte szét a lapot.

Mint emlékezetes, az egész Index-cirkusz akkor pattant ki, amikor Dull Szabolcs egy, a lap átalakítási terveiről szóló igazgatótanácsi ülés után átállította az Index függetlenségi barométerét „veszélyben” állásra.

A Pesti Srácok indexes forrásokból mindezek mellett azonban úgy tudja, az ominózus igazgatósági ülés után Dull Szabolcs rögtön Dobrev Klárával beszélgetett, Gyurcsány Ferenc neje közel fél óráig tárgyalt a portál volt főszerkesztőjével.

Miután Bodolai kirúgta Dullt, több mint 80 indexes alkalmazott felmondott.

Mindezek fényében elég nevetségesnek tűnik a lap „függetlenségéért” tartott momentumos tüntetés…

(888.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Hoppá! Már 1 millió felett a Nemzeti Konzultáció kitöltőinek száma!

Hoppá! Írdalá.hu: Renée Zellwegert is megkeresik a kampányban