in , ,

Hoppá! Holland politikusok vették védelmükbe Magyarországot Mark Rutte kijelentései után

A holland jobboldalon úgy vélik, hogy a liberálisok az EU-n keresztül gyarmatosítanák Magyarországot.

A hollandiai törvényhozás határozatot fogadott el, amelyben elítélték a magyar pedofilellenes gyermekvédelmi törvényt – számoltak be a Danube Institute blogján. A jóváhagyott szöveg szerint felszólalnak a a „demokratikus jogállam lebontása és az alapvető emberi jogok magyarországi megsértése ellen”.

Álszent a holland miniszterelnök a jobboldal szerint

Dr. Pepjin van Houwelingen, a Fórum a Demokráciáért (FvD) párt képviselője a szavazást megelőző vitában azt mondta, hogy ő védené meg Magyarországot, hiszen az „jelenleg nincs itt az ülésteremben”. A politikus véleménye szerint

Mark Rutte Miniszterelnök azért utazik az EU-csúcsra, hogy kioktassa a kelet-közép-európai országokat.

Van Houwelingen viszont kiemelte, hogy miközben Rutte a magyar demokráciát félti, addig Hollandia az ő miniszterelnöksége alatt hagyott figyelmen kívül népszavazási eredményeket.

Kettős mérce, hiteltelenség

A jobboldali politikus az említett incidens mellett több olyan ügyet is felrótt Rutténak, amelyek megkérdőjelezik a miniszterelnök aggodalmainak a hitelességét. Megemlítette például azt, amikor a Rutte-kabinet tudomásával a holland adóhivatal több ezer családtól tagadta meg törvényellenesen a támogatásokat. Ebbe az ügybe akkor Mark Rutte és kormánya belebukott.

Van Houwelingen felhívta a figyelmet a Közép-Kelet Európával szemben alkalmazott kettős mércére is. Véleménye szerint ugyanis míg

az említett régió országait amiatt bírálják, mert nem eléggé „melegbarát”, addig olyan muszlim többségű országokból ösztönzik a bevándorlást Európába, ahol a homoszexualitás konkrétan illegális sőt, esetenként bűncselekmény.

A határozatot a bal-liberális többség szavazta meg, több jobboldali párt, így az FvD, illetve Geert Wilders Szabadságpártja is azonban nemmel voksolt.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Varga Judit: a Politico cenzúrázta a cikkemet

Varga Judit: Hollandia vezetője ezzel a mondatával kiírta magát a civilizált emberek köréből