in ,

Hoppá! Hatalmas az érdeklődés az önkéntes katonai szolgálat iránt

A Honvédség szerint az eredetileg 400-as kerettel tervezett szolgálatra csaknem 700-an jelentkeztek augusztus 31-ig.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 21-én jelentette be a Magyar Honvédség új szolgálati jogviszonyát, az önkéntes katonai szolgálatot. Ehhez célcsoportként olyan fiatalokat szólítottak meg, akik kénytelenek egy időre tanulmányaikat szüneteltetni

– mert vagy nem sikerült bejutniuk az általuk kiválasztott szakképzési, felsőoktatási intézménybe, vagy valamilyen oknál fogva el kellett halasztaniuk tanulmányaik megkezdését – és erre az időre stabil foglalkoztatási és kereseti lehetőséget kerestek.

Időközben a kormány arról döntött, hogy az önkéntes szolgálatot vállaló fiatalok felvételi plusz pontokat kapnak. „Ugyanakkor ez a katonai szolgálati forma nem csupán egy ugródeszka a felsőoktatásba, hiszen olyan, a civil életben is hasznosítható kvalitásokkal gazdagítja a résztvevőket, ami nem csak az egyetemi évek sikeres teljesítésében segíthet, hanem amellyel az élet bármely területén helyt tudnak állni” – jegyezték meg a honvédségi oldalon. A cikkben arra is kitérek, hogy a Magyar Honvédség 2010-es létszámához képest mintegy

4500-zal magasabb az aktív állomány létszáma, amely több mint húsz százalékos növekedést jelent.

A tartalékos katonák létszáma 2010-ben még mindössze 17 volt, napjainkban már több mint 11 ezer önkéntes tartalékos katonával rendelkezik a honvédség.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Lotfi Begi: nagyon utálom a kettős mércét! – Tegnap este 60,000 magyar együtt szurkolt mindenféle rendbontás nélkül!

Összenőtt szemöldökű Jámbor András: ha az kell, hogy leváltsuk a Fideszt bárhova odaláncoljuk magunkat! – Na, tudod hova láncold magad?