in ,

Hoppá! Hamarosan Magyarországon is gyártják a Sinopharm-vakcinát

Menczer Tamás közösségi oldalán adta hírül, hogy megszületett az együttműködési nyilatkozat

 

Menczer Tamás közösségi oldalán adta hírül, hogy megszületett az együttműködési nyilatkozat, amelynek értelmében Magyarországon is létrehozzák a szükséges kapacitást és infrastruktúrát a Sinopharm-vakcina gyártásához.

Menczer Tamás bejegyzése szerint megszületett az együttműködési szándéknyilatkozat, amelynek értelmében kevesebb mint egy éven belül Magyarországon is gyártásra kerül a Sinopharm-vakcina. Az államtitkár arról is beszámolt, hogy az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, és a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljunk.

 

Az oltás működik, Magyarország működik! Az oltás az egyetlen fegyver a vírus ellen. Az van nagyobb biztonságban, aki vakcinát tud gyártani, lehetőleg minél többfélét. Együttműködési szándéknyilatkozatot írtunk alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan Yang Huichuannal, a vakcinafejlesztő cég (Sinopharm-CNBG) alelnökével és Peng Xiaóval, a Sinopharm-CNBG emirátusokbeli vegyesvállalati partnerének (G42) vezérigazgatójával. Abban állapodtunk meg, hogy legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzuk Magyarországon a szükséges kapacitást és infrastruktúrát a Sinopharm-vakcina gyártásához. Mivel a kínai és az emirátusokbeli partnereink folyamatosan vizsgálják a vírus új mutációit, és dolgoznak az aktuálisan leghatékonyabb vakcinák kifejlesztésén, az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, és a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljunk.

– írta bejegyzésében Menczer Tamás.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Pilhál: Cseh Katalin férje megtekintette a fogdát, ahová a neje kerülhet

Revicky Gábor: a baloldal számára mindenki ellenség, aki felvállalja nemzeti beállítottságát