in ,

Hoppá! Gulyás: szombaton nyithatnak a teraszok

Pénteken lehet meg a 3,5 millió beoltott.

Csütörtökön is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A kormányinfót a szokásosnál nagyobb várakozás előzte meg, hiszen a napokban érhetjük el a 3,5 millió beoltottat, a kormány pedig ehhez a számhoz kötötte a fokozatos enyhítés következő lépést, a teraszok megnyitását.

Közben a halottak számában nem, de a kórházban ápoltak, a lélegeztető gépen lévők és a napi új esetek számában is enyhe csökkenés figyelhető meg az előző hetekhez képest.

Valószínűleg pénteken a 3,5 milliós számot – mondta Gulyás, hozzátéve hogy másnap nyithatnak a teraszok. Ezt feltehetően a belügyminiszter fogja megállapítani, bejelenteni.

A következő egy hétben egymillió kínai vakcina érkezik, áprilisban 600 ezerrel többet kapunk, mint a szerződés szerint – derült ki a miniszter szavaiból, aki elmondta: hamar meglehet a négymilliomodik beoltott, és aztán kis idő múlva a 4,5 milliós számot is elérhetjük.

„200 ezer első orosz oltás is érkezik, és a Pfizer vakcinákból is több mint 300 ezer érkezhet” – mondta Gulyás. „A beérkezett vakcinákat a lehető leggyorsabban szeretnék eloltani” – tette hozzá. Jó esélyünk van arra, hogy a jövő héten a 4 milliós határt átlépjük. Aki most regisztrál, az egy-két héten belül be lehet oltva – tette hozzá. Mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon. 6 milliós oltotti szám kell a nyájimmunitás eléréshez.

A miniszter szólt arról is, hogy már 4,6 millió azok száma, akik megkapták az oltást, vagy a jövőben megkapják. Közölte, hogy tesztjelleggel működik az online oltási regisztráció. „Az óvodások 60, míg az iskolások 75 százaléka élt a jelenléti oktatással. Nagyon sokan voltak, főleg az ellenzék, akik bizonytalanságot akartak kelteni” – mondta Gulyás.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vetésforgó – Bojár már régen szólalt meg. Most behívták Zorbánozni az ATV-be

Gyurcsány kesztyűbábja, Gulyás Márton kilőtte Maki-Zajt és Fegyőrt – Jakab felkészül – Ez a forgatókönyv