in ,

Hoppá! Feljelentik és lemondásra szólítják fel a közpénzzel visszaélő DK-s alpolgármestert

Ahogyan arról portálunkon kedden este beszámoltunk, az Adatradar kiderítette: Nemes László, Pesterzsébet DK-s alpolgármestere feltehetőleg családi célokra használta fel az önkormányzattól kapott taxikártyát.

Ahogyan arról portálunkon kedden este beszámoltunk, az Adatradar kiderítette: Nemes László, Pesterzsébet DK-s alpolgármestere feltehetőleg családi célokra használta fel az önkormányzattól kapott taxikártyát. Buc-Horváth Gabriella, a kerület önkormányzati képviselője a Mandinernek elmondta, a gyurcsányista alpolgármester családi vállalatként kezeli beosztását Pesterzsébeten, a mostani botránnyal kapcsolatban pedig a Fidesz feljelentést tesz még a hét folyamán.

 

 

Nemes László alpolgármesteri minőségében jogosult arra, hogy az önkormányzati taxikártyáját használva utazzon és intézzen el munkahelyi ügyeket, ám a kedden megjelent információk szerint a pesterzsébeti polgármester-helyettes családja is nagy előszeretettel vette igénybe a lehetőséget.

A XX. kerületi politikus összesen harmincháromszor rendelt taxit, és 135 730 forintot autózott el, ám kártyájával a szintén kerületi önkormányzati képviselőként dolgozó felesége is utazott, valamint a lánya, N. Dóra is használta a DK-s politikus kártyáját. Nemes László lánya a ‘19-es választások óta több mint félmillió forintot taxizott el.

Az első gondolatom az volt, hogy egy Família Kft.-t működtetnek”

– reagált portálunk megkeresésére Buc-Horváth Gabriella, a kerület kormánypárti képviselője.

A politikus szerint egyértelmű, hogy a DK-s politikus és családja közpénzzel élt vissza, ezért lemondásra szólítják fel az önkormányzatba beépült házaspárt, azt követelik, hogy Nemes az alpolgármesteri pozíció mellett az önkormányzati képviselőségről is mondjon le, vele együtt pedig Nemesné Németh Judit is távozzon.

Nemes úr úgy védekezik, hogy visszafizeti a taxizásra fordított összeget az önkormányzatnak, mondván, nem akar nyomozni, pontosan ki, mikor, mire használta a kártyáját”

– számolt be Buc-Horváth. A kormánypárti képviselő úgy látja, életszerűtlen az az érvelés is, miszerint mindig csak a családtagok rendelték nekik a taxikat,

magyarul Nemes részéről „ez nem más, mint beismerés”

– jelentette ki.

A Mandiner egy másik, kerületi ügyekre rálátó forrásától úgy értesült, hogy Szabados Ákos polgármester belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Van baj bőven, az ellenzék itt is összekapott

Lapunk úgy tudja, a mostani ügy egy újabb szög lehet az ellenzéki összefogás pesterzsébeti koporsójában, ugyanis régóta hírlik, hogy nem működik a koalíciós munka. Volt olyan MSZP-s politikus, amelyik kilépett a frakcióból, hogy így támogassa a DK-t, azaz Gyurcsányék itt is megkezdték az MSZP leszalámizását. A Demokratikus Koalíció az LMP-vel, a Jobbikkal, a Momentummal és a Párbeszéddel alkotja jelenleg a többséget az önkormányzatban.

Közös munkájukat nehezíti, hogy a rendkívüli háborús helyzet ellenére a DK még egy alpolgármesteri helyet követel, azt akarják, hogy kettő helyett három helyettese legyen a kerületvezetőnek, ezt azonban a Mandiner értesülései szerint a baloldali pártok – közülük is legnyíltabban az MSZP – ellenzik.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!


 

Na, elmentek ti a …. – Kötelezővé tenné a gázfelhasználás csökkentését az Európai Bizottság

Gajdics Ottó: „B…uk szét a forgalmat!” Imigyen lelkesítette társait egy ételfutár a Margit híd elfoglalása közben