in ,

Hoppá! – Elsöprő a magyar kormány családpolitikájának társadalmi támogatottsága – Mutatjuk a számokat

A felnőttnépesség csaknem négyötöde (79 százaléka) helyesli azt

Elsöprő a magyar kormány családpolitikájának támogatottsága, hiszen a felnőttnépesség csaknem négyötöde (79 százaléka) helyesli azt. A Nézőpont Intézet kutatása szerint az ellenzéki szavazók legalább fele szintén egyetért az intézkedéssel.

 

Rendkívül széles körben ismert az Orbán Viktor miniszterelnök által korábban bejelentett családvédelmi akcióterv, hiszen mintegy hétmillióan hallottak és hárommillióan beszéltek már a hét pontból álló támogatáscsomagról.

– írja a Magyar Nemzet.

 

A lap által megrendelt, a Nézőpont Intézet által készített közvélemény-kutatásból kiderül, a választópolgárok körében erős szempont a saját ingatlan, hiszen a megkérdezettek 85 százaléka tartja fontosnak, hogy saját tulajdonú lakásban élhessen valaki. A felmérés szerint a 18–29 éveseknek még ennél is valamivel nagyobb csoportja még fontosabbnak tartja a saját ingatlant, miközben csak 35 százalékuk rendelkezik vele.

A felmérés azt mutatja, hogy pártpolitikai dimenziókon átívelő kérdésről van szó, ugyanis a jobbikosok 67, az MSZP és Demokratikus Koalíció szimpatizánsainak 60, az LMP-hez húzóknak pedig 61 százaléka egyetért azzal, hogy a családok legyenek az állami támogatáspolitika középpontjában. A felmérésből az is kiderül, hogy a kormánypártok körében szinte egyhangú az intézkedéscsomag támogatottsága. Ez 97 százalékot jelent.

A hétpontos családvédelmi akcióterv négy pontja: a babaváró támogatás, a CSOK kiterjesztése, a hitelelengedésre vonatkozó szabályozás, valamint a nagycsaládosok autótámogatása lép hatályba július 1-jén – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. 

A bölcsődefejlesztési program hosszabb távra szól, a nagyszülői gyed és a négygyermekes édesanyák szja-mentessége pedig január elsejétől lesz elérhető

– tájékoztatott, hozzátéve, hogy a kormány, ha lehetséges, már pénteken, de legkésőbb jövő kedden benyújtja a szükséges törvénymódosítási javaslatokat az Országgyűlésnek. Gulyás Gergely hangsúlyozta, a kormány célja, hogy javuljanak a népesedési folyamatok.

A falusi CSOK-kal kapcsolatban is döntött a kabinet – folytatta a miniszter -, és a korábban ismertetettnél kedvezőbben határozta meg a települési kört, így minden olyan kistelepülés, szám szerint 2373, részt vehet a programban, ahol csökkent a népesség (nem csak azok, ahol a népességcsökkenés az átlagosnál nagyobb mértékű).

Az indokolatlan áremelkedések elkerülése érdekében pedig arról is határoztak, hogy lakásvásárlásra a 10 millió forintos összeg legfeljebb fele fordítható, a másik fele pedig felújításra, bővítésre használható fel.

Az adatokból levonható az a következtetés, hogy a magyar választópolgárok számára léteznek olyan “nemzeti minimumnak” tekinthető kérdések, amelyek átívelnek a kormány és az ellenzék közötti határvonalon és amelyben az ellenzéki szavazók nem követik a pártjaik álláspontját. Többek között ilyenek a családhoz kapcsolódó konzervatív értékek.

Magyar Nemzet, MTI; Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

(Dezse Balázs, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na nehogy már egy bolgár nő “képviselje” a magyarokat Brüsszelben!

Most kaptuk – Háborús övezetté alakult Délkelet-Franciaország egyik legnagyobb városa – Biztos integrálódnak