in ,

Hoppá! Donáth Kacsa faterja ellen vádat emeltek!

Donáth László szorult helyzetben

Vádat emelt az ügyészség Donáth László ellen – tudta meg a PestiSrácok.hu. A volt MSZP-s képviselőt, evangélikus lelkészt folytatólagosan elkövetett szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel vádolják. A momentumos Donáth Anna édesapjának zaklatási botránya 2019 augusztusában robbant ki, amikor napvilágot látott, hogy több nőt is zaklathatott. Az ügyészség szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket.

Folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt vádat emelt az ügyészség Donáth László volt szocialista politikus, evangélikus lelkész ellen – derült ki az ügyészség portálunknak küldött válaszából.

 

Mint írták,

a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a mai napon vádat emelt egy férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt. Az ügyészség álláspontja szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben.

A momentumos Donáth Anna édesapjának botránya 2019 augusztusában robbant ki: több nő ugyanis arról panaszkodott egy szeretetotthonban, ahol dolgozott, hogy zaklatta őket, sőt, volt, aki feljelentést is tett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pedig nyomozni kezdett, majd 2019 decemberében meggyanúsították Donáthot.

 

 

A 888.hu-nak az ügyről és Donáthról így nyilatkozott egy érintett:

az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? Jöjjön a tornaszobába, kedves! És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle. Nagyon karizmatikus egyéniségről van szó. Minden dolgozóval elhitette azt, hogy hálásak lehetünk azért, hogy ott dolgozhatunk. Senki nem mert szólni semmiért, mert ő a főnök és komoly kapcsolatai vannak. És akkor ott megszeppenve, fiatal lányok főleg, csak ott álltunk és néztünk, hogy na most mit csináljunk. És csak ennyit tudtunk tenni, hogy menekültünk.

Donáth László a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a feljelentő sértettet. A szakértő nagy segítség minden nyomozásban, hiszen az ilyen esetekben a traumatizáltságot, illetve az élet- és élményszerűséget vizsgálja meg. A Fővárosi Főügyészség portálunk megkeresésére küldött korábbi tájékoztatása szerint a szakvélemény a hatóságok álláspontját erősíti (ahogy ezt fentebb is írták). 

 

 

(Pámer Dávid, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az USA illegitim elnöke megfenyegette Putyint

A képen látható alak még mindig nem adta meg a 20 ezer forintos fűtéstámogatást!