in ,

HOPPÁ! – Csúcsgépekkel erősít a Honvédség – Elképesztő videók a harci helikopterekről!

Új katonai helikoptereket vesz Magyarország

Bár a hadrendben lévő Mi-8-as és Mi-17-es szállító helikopterek hadrendben lévő eszközök épp most estek át nagyjavításon, üzemidejük így sem húzhatóak túl sokáig, így a HM úgy döntött, hogy új helikoptereket vesz. A helikopterbeszerzés régóta terítéken volt a HM-nél, rengeteg spekuláció látott napvilágot a sajtóban arról, hogy amerikai, európai, vagy netán orosz gyártótól vesz gépeket Magyarország, de most kiderült:

Az európai Airbus lett a befutó.

A HM közleménye szerint  20 új könnyű, többcélú H145M típusú helikopterek katonai változatának beszerzéséről döntött a honvédelmi tárca. A gépek igen sokoldalúak, felderítésre, kutatás-mentésre, és harci feladatok végrehajtására is alkalmasak.

A helikopterek kapcsán azt írta a tárca:

Egyértelműen kijelenthető, hogy a fegyverrendszer és az egyéb technikai felszereltség vonatkozásában minden fontos harcászati és technikai szempontból szükséges képességet biztosít a gyártó.”

A gépek mellett az Airbus egy kiterjesztett felszerelési, oktatási és támogatási csomagot is ad a Magyar Honvédség részére.

A helikopterről

A  gépek maximális felszállási súlya 3,7 tonna. A magyar gépeket úgynevezett gyorsköteles földetérési rendszerrel, nagy teljesítményű kamerákkal és tűzvédelmi rendszerrel látják el, emellett páncél- és elektronikus védelem segíti a különleges műveletek végrehajtását. Az Airbus Helicopters által kifejlesztett HForce rendszernek köszönhetően Magyarország képes lesz nagy volumenű ballisztikus, levegő-levegő, illetve levegő-föld vezérlésű, irányított fegyverzettel felszerelni és működtetni gépeit. A H145M 2015-ben állt először szolgálatba a német haderőnél, azóta pedig Thaiföld és Szerbia is vásárolt ilyen gépeket.

Látható fejlődés a honvédségnél

A légierő fejlesztése tekintetében a tárca a közelmúltban a pilóták kiképzésére és az oktatási célok mellett egyéb katonai feladatokra is kiválóan alkalmazható Zlin típusú kisrepülőgépeket szerzett be, valamint ezek mellett többfunkciós csapatszállító Airbus A 319-es repülőgépekkel bővítette a Magyar Honvédség légiflottáját.

A légierő képességfejlesztése ezzel nem fejeződött be: hamarosan a haderő vegyes flottájában jelenleg meglévő képességhiányok pótlására futár, illetve felderítő feladatokra is alkalmas kisebb repülőgépek, továbbá nagyobb méretű és teljesítményű, teherszállításra és légideszant feladatokra is alkalmas, úgynevezett „rámpás” katonai repülőgépek beszerzési eljárása indulhat meg.

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

A liberális hulladéksajtó most azt akarja elhitetni a magyarokkal, hogy Orbán Viktor és a V4-ek nem értek el sikert az EU csúcson

MEGINT HAZUDIK A LIBSI MÉDIA – Orbán Viktor cáfolja Merkel és a német média hazugságait