in ,

Hoppá! Baloldali politikusok kértek elnézést Hidvéghi Balázstól

Több baloldali politikus is elnézést kért Hidvéghi Balázstól

Több baloldali politikus is elnézést kért Hidvéghi Balázstól, miután a magyar ellenzék – a szokásjogot felrúgva – megpróbálta megakadályozni az Európai Parlamentben a fideszes képviselők szakbizottsági kinevezéseit. A Fidesz EP-képviselője arról is beszélt, hogy egy patthelyzet alakult ki a helyek kiosztása körül, az éles viták pedig ősszel folytatódnak Brüsszelben. Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy a magyar kormány megelőlegezte a bizalmat Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnöknek. Azt várják tőle, hogy szakít az elmúlt évek rossz, Európát gyengítő politikájával – közölte az M1 Híradója.

 

Elnézést kértek a szocialisták Hidvéghi Balázstól, miután a magyar ellenzék nem szavazta meg, hogy alelnök legyen az Európai Parlament LIBE-bizottságában – erről a Fidesz EP-képviselője beszélt az M1-en. A szakbizottsági helyek kiosztásáról július elején tartottak tanácskozást Brüsszelben. A DK, a Momentum, és az MSZP politikusai azonban – a baloldali és liberális frakciókkal együtt – azért lobbiztak, hogy megakadályozzák a magyar kormánypárti képviselők – így Hidvéghi Balázs – alelnökké választását is. A tervük viszont nem vált be, a döntéseket őszre halasztották.
Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője most megismételte: a képviselők a magyar emberek felhatalmazásából vannak az Európai Parlamentben. Ez pedig – ahogy fogalmazott – világos és egyértelmű felhatalmazás.

Magyarországon is hiába van kétharmados többsége a Fidesznek, az ellenzéki pártoknak is jutnak bizottsági elnöki helyek, parlamenti alelnöki hely, alelnöki helyek és így tovább. Ez így természetes. Ugyanígy lenne ez az EP-ben is és ugyanígy volt egészen eddig. Ezt rúgták most fel ezzel az akcióval

– tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Megengedhetetlen, hogy egy liberális csoport határozza meg, mi elfogadható és mi nem

– ezt pedig már a Kossuth Rádió műsorában mondta a képviselő a szakbizottsági folyamatokról. Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy a magyar kormány megelőlegezte a bizalmat Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnöknek, akitől azt várják, hogy szakít az elmúlt évek rossz, Európát gyengítő politikájával.

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Újabb milliárdok orvosi rendelőkre – Az ellenzék mélyen hallgat

Jurák Kata döbbenetes leleplezése a Momentumról