in

Hoppá! Az ördög ügyvédje – Nyomozást rendelt el az ügyészség Varga Judit feljelentése alapján

Az igazságügyi miniszter múlt héten jelentette be, hogy feljelentést tesz az őt ért rágalmak miatt.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint Varga Judit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen. A közleményben azt írják: 

„A sértett feljelentésének lényege szerint, 2021. december 27-én ismeretlen elkövető „Az ördög ügyvédje” elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett. A sértett indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette, és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Az internetes közösségi hálózaton létrehozott »Az ördög ügyvédje« elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. Az ugyanazon internetes profillal elkövetett újabb bűncselekmény esetében az ügyészség által történő vádképviselet eljárási, bizonyítási szempontból célszerű és indokolt.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Írd meg kommentben, hány napig lesz még Maki Zaj miniszterelnökjelölt

A Megafon becsicskította a DK-s Nyugati fényt – Helyreigazítási pert vesztett a Nyugati Fény a Megafonnal szemben