in

Hoppá! Az ördög ügyvédje – Nyomozást rendelt el az ügyészség Varga Judit feljelentése alapján

Az igazságügyi miniszter múlt héten jelentette be, hogy feljelentést tesz az őt ért rágalmak miatt.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint Varga Judit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen. A közleményben azt írják: 

„A sértett feljelentésének lényege szerint, 2021. december 27-én ismeretlen elkövető „Az ördög ügyvédje” elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett. A sértett indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette, és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Az internetes közösségi hálózaton létrehozott »Az ördög ügyvédje« elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. Az ugyanazon internetes profillal elkövetett újabb bűncselekmény esetében az ügyészség által történő vádképviselet eljárási, bizonyítási szempontból célszerű és indokolt.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Írd meg kommentben, hány napig lesz még Maki Zaj miniszterelnökjelölt

A Megafon becsicskította a DK-s Nyugati fényt – Helyreigazítási pert vesztett a Nyugati Fény a Megafonnal szemben