in

HOPPÁ! – A világon egyedülálló fürdőt tervez a föld alá Diósd

A 104 fokos termálvizet hasznosító fejlesztés 26 ezer négyzetméter felszín feletti és 15 ezer négyzetméter felszín alatti bányaterületen valósulhat meg

Mintegy 11.000 négyzetméter barlangrendszert összekapcsolva, a föld felszíne alatt épülhet fürdőlétesítmény Diósdon. A projektről beszámoló termalfurdo.hu szerint a Pest megyei településen 2015 szeptemberében civil kezdeményezésére merült fel egy felszín alatti fürdő építése. A lehetőséget az adja, hogy a város alatt 1200 méteren 104 °C talphőmérsékletű termálvíz található.

A következő lépésben az önkormányzat közbeszerzést írt ki egy barlangfürdő megvalósíthatósági tanulmányára, amit aztán el is fogadott 2016-ban. A Spa Hungary Holding Zrt. által készített tanulmány szerint „a világon egyedülálló módon, a természet adta mészkőből, a föld felszíne alatt készülhet egy fürdő. A létesítmény méretei és grandiózus funkciói miatt a Megalit Fürdő nevet viseli majd.”

Gombapince és termálkút helyén jön létre

A fejlesztés 26 284 négyzetméter felszín feletti és 15 596 négyzetméter felszín alatti bányaterületen valósulna meg. Az országos szinten egyedülálló turisztikai látványosság a városban lévő megfigyelő termálkutat és a jelenleg gombapinceként hasznosításra kiadott 11.000 négyzetméteres barlangrendszert összekapcsolva születik meg.

A beruházást a termalfurdo.hu azzal is alátámasztotta, hogy Diósdnak nincsenek külterületei, ezért a város fejlődése csak a meglévő határain belül lehetséges. Ugyanakkor a beépítettsége miatt komolyabb ipari létesítmény befogadására nincs lehetőség a városban.

(magyarepitok.hu)

MÉG mindig nem stadion! – Nagyot lépett előre az ország egyik legforgalmasabb vasútvonala

Elemző : A Jobbik továbbra is balra tolódik